Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Leállította a bontást a Böszörményi úton az önkormányzat

Leállította a bontást a Böszörményi úton az önkormányzat

A statikai szakértői vizsgálat lezárultáig a Hegyvidéki Önkormányzat leállítja a Böszörményi úton lévő irodaház bontását – jelentette be ma sajtótájékoztatón Pokorni Zoltán. A polgármester hozzátette, a környéken élők és az arra közlekedők biztonságának garantálása az elsődleges, ezért addig nem folytatódhat a bontás, amíg a szakértők ki nem vizsgálják, hogy mi okozta az épület tegnapi beomlását. Ebbe a bontást végző Alba-Fém Kft felelősségének a vizsgálata is beletartozik. A bontás így csak a statikai vizsgálatok lezárultával indulhat újra.

Pokorni Zoltán azt is bejelentette, hogy a Hegyvidék jegyzőjével közösen gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

A sajtótájékoztatón a polgármester hangsúlyozta: a beruházó cég a bontás megkezdése előtt szakszerűen eltávolíttatta és elszállíttatta az épületben található azbesztet, így a bontáskor semmilyen veszélyes anyag nem kerülhetett a levegőbe.

Pokorni Zoltán köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt napokban jelezték észrevételeiket a bontási munkálatokkal kapcsolatban. Ennek köszönhetően növelte a kivitelező cég a locsolás intenzitását a hatékonyabb portalanítás érdekében, s ezért növelték meg a védőtávolságot és a forgalomtól elzárt területet.