Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A Maros utcai szakorvosi rendelőt érintő autóbusz-közlekedés fejlesztése

A Maros utcai szakorvosi rendelőt érintő autóbusz-közlekedés fejlesztése

Előzmények

A Maros utcai szakorvosi rendelőt és térségét jelenleg csak egy irányban, a Széll Kálmán tér felől érintik az autóbuszok. Az I. és a XII. Önkormányzat kezdeményezésére a BKK elkészítette a Maros utcai szakrendelő közlekedési kiszolgálásának fejlesztésére vonatkozó tervezetét, amely szerint a 39-es autóbuszok a Batthyány tér felé is a Maros utcán át közlekedve jobb szolgáltatást kínálnak a térségben.

A meghirdetett javaslat az alábbi linken olvasható: https://bkk.hu/tarsadalmi-egyeztetes-maros-utcai-rendelo/

A társadalmi egyeztetés eredménye

A társadalmi egyeztetés véleményezési időszakában összesen több mint 50 észrevétel érkezett a BKK-hoz. Az észrevételt beküldők többsége egyetértett a tervezettel, és támogatta a 39-es járat közlekedésének javasolt módosítását.

A bevezetendő közlekedési rend

A társadalmi egyeztetés eredményeként – az érintett I. és XII. kerületi Önkormányzat egyetértésével – 2020. augusztus 1-től a BKK a következők szerint fejleszti a Maros utcai szakrendelőt érintő közösségi közlekedési szolgáltatást:

  • A 39-es autóbuszok a Batthyány tér irányában is a Maros utcán át közlekednek – a meghirdetett tervezet szerint, a szakrendelő jobb kiszolgálása érdekében –, és megállnak a rendelőnél található megállóhelyen. A fejlesztés által közvetlen eljutási lehetőség nyílik a Maros utcai szakrendelő térségéből a Széll Kálmán tér csomópont, illetve az I. kerületi lakóterületek felé, továbbá közvetlenül elérhetővé válik a Maros utca környéke a Goldmark Károly utcai lakóövezet és a Déli pályaudvar felől is.
  • A BKK tovább vizsgálja a hétvégi kora reggeli, illetve késő esti utasforgalmat, és később dönt a Telebusz-rendszer esetleges alkalmazásáról is.

Forrás: bkk.hu