Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Másokért dolgoznak, most őket jutalmazták

Másokért dolgoznak, most őket jutalmazták

November 12. a szociális munka napja. Ebből az alkalomból minden évben díjakkal ismeri el az ágazatban dolgozók munkáját az önkormányzat. Idén, a járványhelyzetre tekintettel, az ilyenkor szokásos rendezvény elmaradt, ám a kitüntetések átadására sor kerülhetett.

Rövid köszöntőjében erről beszélt Fonti Krisztina is, az alpolgármester sajnálatát fejezte ki, hogy ezúttal nem tudtak méltó körülmények között ünnepelni. A díjakat azonban szerették volna a szokásos időpontban személyesen átadni, ezzel is kifejezve az önkormányzat köszönetét. Erre szerencsére a vírus miatt elrendelt szigorítások bevezetése előtti utolsó napon, a biztonsági előírások maximális betartása mellett és rendkívül szűk körben még lehetőség nyílt.

A kerület legmagasabb szakmai elismerését, a Hegyvidék Szociális Ellátásáért Díjat Erdei Rafael kapta. A Hegyvidéki Szociális Központ gondozója 2002 óta dolgozik jelenlegi munkahelyé és bár eredeti végzettsége mechanikai műszerész, először segédápolóként tevékenykedett. Azóta az idős emberek, a rászorulók segítése tölti ki az életét, a gondozói munkakör betöltéséhez szükséges szociális gondozó-szervező végzettséget is megszerezte. Az intézmény egyetlen férfi munkatársaként az idős férfi ellátottak számára még több segítséget tud nyújtani.

erdei_rafael01

A Hegyvidék Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat Kissné Farkas Éva vehette át. 1998-ban került a Zugligeti Bölcsődébe, melyet 2010 óta irányít, vezetői tevékenysége alatt az intézmény által kínált szolgáltatások köre folyamatosan bővült. Célként tűzte ki, hogy minden gyermek egyéni fejlődésének, biológiai szükségleteinek, érési folyamatának megfelelő, személyre szóló ellátást kapjon.

Fontosnak tartja a családokkal való aktív és sokoldalú együttműködést ezt erősíti a tavaly elindított játszóházi szolgáltatás és az időszakos gyermekfelügyeleti csoport. Mindkét kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend. A könyvtárat folyamatosan bővíti, sószobát, ugri-bugri szobát, játszócsoportot alakított ki. Kutyaterápiás foglalkozásokat szervez, játékos tornaórákat tart oktatóval, zöldségeskertet ápolnak együtt a kicsikkel.

Polgármesteri elismerő oklevéllel ismerték el Alföldy Eleonóra a Fejlesztő Napközi Otthon, valamint Koltai Andrea a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szakemberének munkáját.

erdei_kissne_alfoldy_koltai02

Alföldy Eleonóra 11 éve dolgozik a Fejlesztő Napközi Otthonban. Szociális munkás, de 2016 júniusában mentálhigiéniai prevenció specialista végzettséget is szerzett, így jelenleg terápiás munkatársként tevékenykedik. Feladatai közé tartozik a gondozottak terápiás foglalkoztatása, elsősorban egyéni, illetve kiscsoportos kézműves foglalkozások keretében. Követi az újszerű technikák, eljárások módszertanát, ezeket a sérültek képességeinek figyelembevételével alkalmazza.
Szívesen használ újrahasznosított anyagokat, az irányításával készülő kreatív dísztárgyak, ékszerek a kulturális szalon által szervezett kézműves vásárokon is rendszeresen megfordulnak. Irányítja a napi gondozást, az étkeztetést, délutánonként szabadidős foglalkozásokat szervez. Az ellátottak családtagjaival való kapcsolattartásban, a napi aktuális problémák megoldásában jelentős szerepet vállal. Munkaköri kötelezettségei mellett a veszélyhelyzet alatt a kerületben önkéntes segítő feladatokat is ellátott.

koltai_andrea01

Koltai Andrea 2011 februárjában csatlakozott a Családsegítő és Gyermekjóléti Központhoz. A szociális asszisztens mára elismert, az ifjúsági munkában jártas gyermekvédelmi szakember vált. Eleinte a gyermekjóléti munkacsoportnál dolgozott, 2015-ben szociális munkás diplomát szerzett. Ugyanebben az évben került az Ifjúsági Közösségi Tér munkacsoporthoz, és fokozatosan bekapcsolódott az ifjúságsegítő munkába. 2017 októbere óta teljes munkaidőben ifjúsági tanácsadó, programjaival számos alkalommal szerzett boldog pillanatokat a kerületi kamaszoknak.