Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Maszkok az utazóknak, vásárlóknak és az időseknek

Maszkok az utazóknak, vásárlóknak és az időseknek

Mióta a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelezővé vált a szájat és orrot eltakaró eszköz viselése, a Hegyvidéki Önkormányzat folyamatosan oszt maszkokat az utazóknak és a vásárlóknak. Ma délelőtt a Királyhágó, a Városháza, illetve az Apor Vilmos téri megállókban kaptak a villamossal és busszal közlekedők 100-100 darab egyszer használatos, úgynevezett sebészi maszkot, míg az elmúlt napokban a Városháza téri, valamint a Pagony utcai termelői piacra érkezők vehettek át az önkormányzat munkatársaitól ugyanilyen védőeszközöket.

apor_vilmos_ter08

Az önkormányzat a 70 év felettiek esetében már mintegy 1800 háztartásba juttatott el mosható maszkokat, személyenként két darabot - adott tájékoztatást Fonti Krisztina, a Hegyvidéki Segítő Központ vezetője. ​A maszkokat a 06 30 630 9749, 06 30 630 9725, 06 30 644 6278 telefonszámok egyikén, vagy a maszk@hegyvidek.hu e-mail címen kérhetik az idősek, illetve amennyiben az önkormányzat honlapján regisztrációval rendelkeznek, online, a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/hegyvidek-fiok/maszk-igenylese oldalon is jelezhetik igényüket. Fontos tudni azt is, hogy az igénylést hozzátartozó is intézheti.

Pokorni Zoltán polgármester, aki maga is részt vett korábban a maszkosztásban és az idősek ebédjének házhoz szállításában, emlékeztetett arra, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat a fertőzésnek leginkább kitett házi- és gyermekorvosoknak, a védőnőknek és a szociális gondozásban résztvevőknek, az óvónőknek és a bölcsődei gondozóknak, a János kórház járóbeteg-szakrendelésén dolgozóknak, valamint az időseknek élelmiszert, gyógyszereket és meleg ebédet házhoz szállító önkénteseknek is biztosított maszkot az elmúlt hetekben.