Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

esti_vasar01

Megnyitott az adventi vásár a Városháza téren

A Városháza térre nyíló, nemrégiben átadott új Hegyvidéki Kulturális Szalon közreműködésének köszönhetően minden eddiginél színesebb program várja az idei adventi vásár látogatóit.

„Évről évre szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a Hegyvidéken élők a plázákban tolongás nélkül találhassanak ajándékokat szeretteiknek. Mindehhez jó hangulatot igyekszünk teremteni a hagyományőrző és kulturális programokkal” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester az adventi vásár megnyitóján.„Lesznek gyermekkoncertek, olyan népszerű fellépőkkel, mint a Kaláka, a Zabszalma, vagy Gubás Gabi, míg a felnőtteknek szólnak hétvégenként a jazzkoncertek. Játszóház, jelmezes fotózás várja az ide látogató családokat, és közkívánatra ismét lesz állatsimogató is” – adott ízelítőt a kikapcsolódási lehetőségekből az alpolgármester, kiemelve, hogy az ősszel megnyílt új Hegyvidéki Kulturális Szalon is sok programmal, szervesen kapcsolódik az adventi rendezvényhez.

rajzpalyazat06
Fonti Krisztina arról is beszélt, hogy a Városháza tér és az adventi vásár kiváló lehetőséget nyújt a közösségi együttléthez. A hegyvidékiek itt találkozhatnak barátaikkal, szeretteikkel, továbbá az előző évekhez hasonlóan az idén újból bemutatkozási lehetőségeket kapnak a helyi közösségek: egyházi gyülekezetek, valamint óvodai, iskolai csoportok lépnek fel műsoraikkal.

kiallitas04
A megnyitó alkalmából az alpolgármester díjakat adott át a „Karácsonyi asztal” című rajzpályázaton szereplő gyerekeknek. Mindenki jutalmat érdemelt a részvételéért, de intézményenként – kilenc óvodából és öt általános iskolából – az első három helyezettet is kihirdették. A legszebb rajzokból összeállított tárlat a polgármesteri hivatal földszinti folyosógalériáján tekinthető meg karácsonyig.

fenyfestes05