Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

nogradi_utca09

Megújult a Nógrádi utca

Teljes hosszában megújult a Nógrádi utca, ahol az útfelület és járda is új aszfaltburkolatot kapott, a szegélyeket pedig mindkét oldalon kicserélték.

„Kátyús, rossz állapotú volt a Nógrádi utca, amit a nyár elején az ELMŰ is felbontott vezetékcsere miatt. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a közműmunkák végeztével vág bele az út és a járda felújításába” – ismertette Pokorni Zoltán polgármester a beruházás előzményeit a hivatalos átadás alkalmából. Mint mondta, jelentős fejlesztésről van szó: több mint 120 millió forintot fordítottak a közel fél kilométeres utca rekonstrukciójára, ami július második felében indult és szeptember közepén ért véget.
nogradi_utca06

Váczi János alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat minden évben elindít egy-egy nagyobb útfelújítást, az elmúlt időszakban többek között a Mátyás király út, a Németvölgyi út és a Határőr út egy-egy hosszabb szakaszát tették rendbe. A Nógrádi utca mellett az idén eddig az Ada utca alsó részét és a Határőr út zsákutca szakaszát újították fel, valamint új vízelvezető rendszert alakítottak ki az Irhás ároknál az Adorján úttól a Törökbálinti út felé. Járdákat, lépcsőket mintegy nyolcszáz folyóméter hosszúságban állítottak helyre, illetve közel kétezer kátyút is felszámoltak az év eleje óta.
nogradi10

„Nemcsak autóval, hanem gyalog, babakocsival, kerékpárral is nehezen volt járható a Nógrádi utca, ezért nagyon örülünk, hogy elkészült a felújítás” – mondta el az egyik érintett lakó, Demeter Tamás. Hozzátette, hogy a munkálatokról mindvégig korrekt tájékoztatást kaptak, a kéréseik pedig meghallgatásra találtak: az útépítés során tönkrement zöldterületeket helyreállították, valamint a kapubehajtóknál olyan szegélyeket építettek be, amiken az alacsonyabb hasmagasságú járművek sem akadnak fenn.
nogradi01