Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

fitmodel02

Nagyot szólt a Fitparádé

Holnaptól minden nap futni fogok, lejárok az edzőterembe, nem eszem édességet, elkezdem a diétát – nap, mint nap, sokan tesznek maguknak, vagy akár másoknak ilyen ígéreteket, amikből aztán, a jó példa hiányában, nem lesz semmi.

Ezért is nagyszerű, egyben hiánypótló kezdeményezés az idén már 16 éves Fitparádé, ami sportértékén túl – ne feledjük a MOM Sport rendezvénye Közép-Európa legnagyobb multisport fesztiválja –, igazi nagykövete az egészséges életmódnak.
bringas_brigantik06

Ennek szellemében állították össze a kétnapos programot, amely egyszerre szólt az erős embereknek, a fitnesz szerelmeseinek, az ügyességi és akrobatikus sportok kedvelőinek, nézőknek és versenyzőknek, no meg a családoknak, akik idén az egész kertet birtokba vehették. A szokásoknak megfelelően, a hegyvidéki lakcímkártyával rendelkezőknek nem kellett fizetni a belépőért, valamennyi bemutatón ingyenesen vehettek részt. Látnivalóból pedig nem volt hiány, a Csörsz utcai sportközpontban kilenc helyszínen, tizenhat sportág, minden eddiginél több, mintegy kétezer versenyzője, valamint számos bemutató gondoskodott a szépszámú nézősereg szórakoztatásáról. A MOM Beach-en, azaz a kertben, mindkét napon családi programok, íjászat, hullahoppozás, biciklis bemutatók, lovaglás várta a Fitparádéra gyerekekkel érkezőket. Gondoltak az egészségvédelemre is, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- Érgyógyászati Klinika munkatársai nyugalmi EKG, szívultrahang és vérnyomás vizsgálatot végeztek. A sorkardiológiai szűrés ugyanis nemcsak az átlagemberek számára, hanem azon sportolóknak is erősen ajánlott, akik számára nem kötelező a kivizsgálás a versenyek előtt.
ponilovaglas01

A szombat a színpadi fitnesz versenyek köré épült. A VI. Pole Fitness Beauty rúdfitnesz-versenyen a sportág legjobbjai mellett, külön kategóriában, amatőrök is elindulhattak. Több, mint százan vállalták a kihívást, és vettek részt a rendkívül látványos II. Double Street Workout Challenge-n. A Fitparádé egyik újdonsága volt a Strong Challenge funkcionális edzésprogram, a kertben felállított színpadon páros versenynek is tapsolhatott a lelkes publikum. A szintén most debütáló Classic IFBB Pro Qualifier versenyen a profi világba belépést jelentő, hét pro card-ot osztottak ki. Ebből ötöt magyar versenyző, Hupczik Viven, Kormos-Csonka Eszter, Harangi Adrienn, Németh Bálint és Majlinger Nóra vihetett haza.
fitmodel08

Vasárnap először a Louie Koncz Classic bodybuildingesei vették birtokba a színpadot, az abszolút elsőséget a világ egyik legjobb amatőr testépítőjeként számon tartott Molnár Péter szerezte meg. Következett rendezvény legjobban várt eseménye, a FitModel World fitnesz szépségverseny, ahol ismét sikerült mind a résztvevők számát, mind a színvonalat tekintve előrelépni. Pedig a léc az elmúlt években igencsak magasra került, hiszen az eddigi győztesek a profik között is nagyszerűen szerepelnek. Erre számíthat a mostani összetett női bajnok Lengyel Vivien, ahogyan szintén esélye van a nemzetközi porondon a fiúk között a legjobbnak bizonyult Marton Jakabnak is.
fitmodel06

„Minden évben igyekszünk előrelépni, ami, úgy érzem, ez idén is sikerült. Több új programmal színesítettük a kínálatot, a MOM Beach-el pedig még szélesebbre nyitottuk az ajtót a gyerekek családok előtt” – foglalta össze röviden a 2018-as Fitparádé tapasztalatait Buranits Ildikó. A MOM Sport vezetője külön kiemelte a FitModel World versenyt, amelynek nemcsak az összetett győztesei, hanem a helyezettek is rendre nemzetközi karriert futnak be, és viszik jó hírét a világban a hegyvidéki fesztiválnak.