*

narcisz12

Nárciszokkal a gyógyíthatatlan betegekért

Négyszáz nárciszhagymát ültettek el kerületi óvodások, illetve kisiskolások a Királyhágó tér és a Németvölgyi út sarkán, kifejezetten erre a célra kialakított virágágyásban.

A Magyar Hospice Alapítvány és a Hegyvidéki Önkormányzat közös programjának célja, hogy felhívja a figyelmet a beteg emberek támogatásának fontosságára.
A nárcisz a reményt, az élni akarást jelképezi, nem véletlen, hogy az utolsó stádiumba került rákbetegeket gondozó szervezetek gyakori szimbóluma. Ezért ültetnek el minden évben nárciszhagymákat a Királyhágó tér és a Németvölgyi út sarkán kialakított ágyásban a kerületi óvodások, kisiskolások, akik ezzel járulnak hozzá a Magyar Hospice Alapítvány figyelemfelhívó, gondolatébresztő kampányához, amelyet immár ötödik éve támogat a Hegyvidéki Önkormányzat.

Narciszultetes2

Idén a Tamási Áron, a Fekete István, a Németvölgyi és a Gennaro Verolino iskola mellett az összes önkormányzati óvoda képviseltette magát az eseményen, az ünnepi műsort a Mackós óvodások adták.
A vidám előadást követően Fonti Krisztina köszöntötte a jelenlévőket, az alpolgármester elmondta, hogy a nárcisz élete hasonlatos az emberéhez, sokáig csak növekedik, majd szárba szökken, kivirágzik, végül pedig hervadásnak indul.
„A virágok fejlődését megfigyelve, a gyerekek könnyebben megértik az élet rendjét, aminek természetes része az elmúlás” – hangsúlyozta az alpolgármester hozzátéve, hogy a program az elesettek támogatására és szeretetre nevel.

Narciszultetes3

Kovács Anita arról beszélt, hogy a programba bevont óvodások és kisiskolások felnőtt korukban sem felejtik el, mennyire fontos a beteg emberek támogatása. A Magyar Hospice Alapítvány képviselője mindannyiuknak azt kívánta, hogy azt a szeretetet, amit most éreznek, egész életükben vigyék magukkal, és adják át a rászorulóknak.
A köszöntőket követően a gyerekek elmondhatták a beteg társaiknak szóló üzeneteiket, majd elengedték a kívánságaikat tartalmazó sárga luftballonokat. Az ünnepség zárásaként került sor a hagyományos ültetésre, ezúttal az önkormányzat jóvoltából négyszáz nárciszhagyma került a virágágyásba.