Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Nem lesz a Normafából bulinegyed!

Nem lesz a Normafából bulinegyed!

A nyár végén többen is bejelentést tettek az önkormányzatnál amiatt, mert a Normafa környékén zenés bulik dübörgő zaja tette lehetetlenné az éjszakai pihenést. A bejelentők egy része a Normafa Síháznál tartott programokra gyanakodott, ám az ellenőrzések során kiderült: a zaj nem innen, hanem a tündér-hegyi kőfejtőnél szervezett, illegális partikról származik. A Normafa Park igazgatója hangsúlyozta: ahogy eddig, a jövőben sem fogják engedélyezni a hangos éjszakai rendezvényeket.

Határozottan fel fogunk lépni a rongálókkal és mindenkivel szemben, aki nem tartja be a Normafa területére érvényes szabályokat. Az önkormányzat nem azért újította meg a Normafát és környékét, hogy most néhányan, a közösségi együttélés szabályait figyelmen kívül hagyva illegális bulinegyeddé züllesszék a területet” – reagált Fonti Krisztina alpolgármester a Normafa környékén élők panaszaira. Az érintett lakók azért tettek bejelentést, mert többször is, késő éjszakába nyúlóan, bömbölő zene zavarta a nyugalmukat.

„Többen az új bérlő által működtetett Normafa Síházat nevezték meg a zavaró zajhatások lehetséges forrásaként, ezért ellenőriztük a helyszínt, zajmérést is végeztettünk – ismertette az ügy részleteit Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója. – Az ellenőrzések azt igazolták, hogy a Normafa Síház zenés programjai nem járnak nagy zajjal, illetve a koncertek véget érnek este 10 órakor. Kiderült ugyanakkor, hogy a Tündérhegyi út mentén található kőfejtőnél – vélhetően több alkalommal is – illegális bulikat rendeztek, ezek zaját hallhatták a lakók sokfelé.”

Az intézményvezető kiemelte, mióta a Normafa és környékének fenntartását végzik, egyetlen esetben sem adtak engedélyt hangos éjszakai rendezvényre, és a továbbiakban is ezt a gyakorlatot kívánják követni. Annak érdekében, hogy ne fordulhassanak elő hasonló, a környéken élők nyugalmát zavaró, engedély nélküli éjszakai programok, a hegyvidéki rendészek az eddigieknél jóval sűrűbben fognak járőrözni a területen.

„A Normafa a kulturált pihenés, szórakozás, jókedvű baráti találkozók helyszíne lehet, ebbe azonban nem fér bele, hogy egyesek zajos bulikat tartsanak” – jelentette ki az igazgató. Hozzátette: szeretnék mindenki számára egyértelművé tenni a természet, illetve a lakók nyugalmának megőrzése érdekében szükséges magatartási szabályokat, ezért hamarosan kidolgozzák és széles körben közzéteszik a Normafa Park házirendjét.

/A Hegyvidék Újság cikke/