Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

kiallitas11

Nyár 2018 asszociációk

Örömteli estével nyitotta, „Nyár 2018 asszociációk” című tárlatát a Galéria 12. A kiállított művek látványát egészen augusztus 24-ig élvezhetik a Hajnóczy utcai Kávézó és Borbár falain az ide látogató vendégek.

Elsőként Szikora Marci és Kurucz Levente klarinétjátéka ringatta igazi nyári blues-hangulatba az összesereglett művészeket és barátaikat.
kiallitas12Kovács Lajos alpolgármester köszöntőjében, elárulta neki kedvenc évszaka a nyár, idézte kislányát is: „Apa, az iskolában már a Vakáció utolsó betűjét színezzük a táblán, ezután már csak a felkiáltójelek jönnek.” Nemcsak a művek okozta örömteli hangulatért, de azért a közösségi élményért is gratulált, amely a Galéria 12 alkotóit és barátait érezhetően összeköti.
kiallitas04Feledy Balázs művészeti író díjazta, hogy az asszociációk kifejezés megjelent a kiállítás címében. „Hisz az asszociáció a szürrealizmus, a képzettársítás alapja. A nyár, bár elsősorban a felhőtlen ünneplésé, de tele lehet viharokkal, drámával és komédiával egyaránt. Ezen a kiállításon ezt az összetettséget érzem, abban is, hogy hányféle technikával látunk itt tárgyakat; textileket, üvegtárgyakat, fémtárgyakat, festményeket, nyomatokat, faszobrokat, fotókat. A 24 kiállító művész minden alkotása kicsit más, tele különböző benyomásokkal, asszociációkkal.” Az előadó ezek után egyenként is értékelte a kiállított műveket:
(Angyal Júlia: Álom, Borza Teréz: Vihar után, fotó applikáció, Donáth Lajos: Madárember, fafaragás, Ezüst Zoltán: Látomás, festmény, Furka Zsuzsa: Fényalagút, olaj-vászon, Hayde Réka Zsuzsanna: Tükör, festmény, Orchidea, ékszerek, Hayde Tibor Ervin: Tükröződés, Kádár Katalin: Horizontvonal, Kapolyi Márta: Irisz I.II., textil-grafika, Károlyi András: Végtelen fény a nyárban, Fénytörés, Maczkó Erzsébet: Víz-jantra, fotó, Makkai Márta: Magányos vitorlás, textil vegyestechnika, Németh Andrea: Edzés a Dunán, fotó, Orient Enikő: Kalitka, selyem zászló, Pálos Anna: Érintés, festékes rongyokból vart textil, Rainer Péter: Palócföldi bál, fotó, Szabó Endre: Pipacs nyár,Szicília, Szamos Iván: Eke-cske, öreg fa ekeszarv, Széchy Beata: Nyár, szitanyomat, Szél Ágnes: Alkonyatban,Tóth József: Nyáresti settenkedők, Véghseő Klára: Sári a tengeren, olaj-vászon, Plage, olaj-vászon, Vida Zsuzsa: Feszültség vonal variáció, üveg, Őszi hangulat, üveg,Vízi László: Adria-nyár.)
kiallitas03Még mielőtt Borza Teréz a Galéria 12 vezetője, szokás szerint borral és pogácsával kínálta volna a vendégeket, rövid időre mindenki kedvéra, a megfiatalodás jegyében, újra a blues és a szving hangjai töltötték be a kávézót.
(Megtekinthető: 2018. augusztus 24-ig, Bp. XII. Hajnóczy utca 21. Kávézó és Borbár, nyitva: vasárnap kivételével naponta 16-22 óra között)