Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Összefogás Mókuskáért

Összefogás Mókuskáért

A környéken élők és a Hegyvidéki Önkormányzat összefogásával jött létre öt évvel ezelőtt egy családias játszótér a Devecseri parkban, amelyet most ugyancsak összefogással sikerült rendbe tenni. Ismeretlenek ugyanis több alkalommal összefirkálták, obszcén piktogramokkal csúfították el a játszótér névadó szobrát, Mókuskát, valamint a gyerekek egyik kedvenc játékát, a csúszdát. A szülők alkoholos tisztítószerrel eltávolították a feliratokat, de legutoljára már az önkormányzat segítségét kellett kérniük, mivel a festék nem jött le a háztartásban használatos takarítóeszközökkel.


Mokuska_jatszoter_gyerekekszulokRG_a_letisztitott_mokusszoborral


„Szívünkön viseljük Mókuska sorsát, hiszen korábban mi dönthettünk arról, hogy ő legyen a park dísze” – mondta Pigniczky Ágnes. Ő egyike azoknak a szülőknek, akik a napokban gyermekeikkel együtt virágokat ültettek el a parkban. Erre a közvetlen lakókörnyezetét, az Ada utcát is hasonló módon megszépítő Raczkocki Gergely felhívására került sor, aki egykor a játszótér kialakítását kezdeményezte, és azóta is aktívan foglalkozik a helyi közösségi ügyek megoldásával.

„Az emberi ostobasággal és a gyűlölettel való szembenállás jelképeként hoztunk virágokat” – fogalmazott Raczkocki Gergely, hangsúlyozva: akárhányszor lefújják mások a játékokat, ők ugyanannyiszor letakarítják. Mint hozzátette, kezdeményezik az önkormányzatnál, hogy helyezzen ki térfigyelő kamerákat a téren.


Mokuska_jatszoter_viragultetes_Raczkocki_Gergellyel


Erre nemcsak a játszóeszközök rongálása miatt lenne szükség, hanem azért is, mert a szűk fordulóval megbirkózni képtelen teherautósofőrök időről időre tönkreteszik a park kerítését a Városkúti út és a Béla király út találkozásánál. A kamerák a kárt okozó és nyom nélkül eltűnő járművezetők beazonosításához is nagy segítséget nyújtanának.


Mokuska_jatszoter_viragultetes