Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

kiallitas07

Az Ősz színei

A 15. születésnapját ünneplő Budai Képzőművész Egyesület őszi tematikájú tárlata nyílt meg a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal – Folyosó Galériájában (Budapest XII., Böszörményi út 23-25. I. em.) november 22-án.

„Azért is örömteli, hogy ezek az alkotások bekerültek az önkormányzat falai közé, mert színesítik, vidámabbá és gazdagabbá teszik az önkormányzatban dolgozó kollégák és az ügyeiket intézni ide ellátogató polgárok őszi hétköznapjait.” – mondta köszöntőjében Fonti Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere. A megnyitón felelevenítette a Budai Képzőművész Egyesület történetét. Az országosan ismert BuKEt-et 2003-ban 11 pesthidegkúti képző- és iparművész alapította, mára közel 40 hivatásos és amatőr képzőművész tartozik hozzájuk, egyéni és csoportos kiállításokon vesznek részt, országszerte és határainkon kívül. Évente több kiállítást rendeznek, a Folyosó Galéria idén a negyedik helyszín. A 2000-es évek elején, a kerületben jött létre az amatőr és hivatásos művészeket összefogó Greguss Kör, és ma is működik a Galéria 12 Egyesület, amely hivatásos képző- és iparművészeket tömörít. Vajon miért szeretnek a művészek egyesületekben alkotni? „Meggyőződésem, hogy az inspiráló, támogató erőn kívül nagyon sokat jelent a közösséghez tartozás élménye, amely elidegenedő világunkban egyre inkább felértékelődik.” – vélekedett Fonti Krisztina.
kiallitas09

dr. Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója köszöntőjében elmondta azt is, mennyire csodálja az amatőr művészek lelkesedését. Teljesítményük, hozzáállásuk korunkban bensőséges harmóniát, esztétikai élményt közvetít mindazoknak, akik találkoznak a festményekkel. Ehhez a gondolathoz csatlakozott Tarcsányi Ottilia a BuKEt elnöke: a festőnek nagy öröm az alkotás folyamata, ám ők ebből az érzésből másoknak is adni szeretnének, és mivel sokfélék, reméli, mindenki talál a képek között kedvére valót. A színek harmonizáló, lelket tápláló hatását emelte ki gondolatébresztő köszöntőjében Páczelt Andrea textilművész is.

Az egyesület néhány tagjának volt már egyéni és csoportos kiállítása a kerületben; a Folyosó Galériában ezúttal 24 alkotó, különböző technikákkal, egyéni látásmódokkal az ősz színpompás hangulatait mutatja be.
kiallitas03

A kiállító művészek: Agonás Péter, Benkőné Kovács Márta, Bleicher László, Czöndör István, Enz Ilona, Fehér Irén, Gelencsér Gézáné, Giese Piroska, Gondi Magdi, Gulyás Anna, Hajkó Zsuzsa, Hevér Katalin, Hollai Krisztina, Kovács József, László Lilla Lázár Erzsébet, Mecseki Anikó, Mógor Ildikó, Rosta Marian, Tass Szilvia, Tarcsányi Ottilia, Tegze Judit, Váradi Judit, Vitkó Mónika .

A kiállítás megtekinthető 2018. december 19.-ig ügyfélfogadási időben (hétfőn 13-17.30-ig, szerda 8-16-ig, péntek 8-12.30-ig)