Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Parkolóhelyek a helyben lakóknak

Parkolóhelyek a helyben lakóknak

Számos jelzés érkezik az Önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy a lakóhelyek környékén, az esti órákban is nehéz parkolóhelyet találni, gyakran nem kerületi gépkocsik foglalják el az amúgy is korlátozott számú parkolóhelyet.

Több európai nagyvárosi jó gyakorlatot találni a probléma kezelésére (pl. Bécs), és Budapesten is elindult már kísérleti jelleggel olyan parkolóhelyek kijelölése, amelyeket kizárólag a környék állandó lakosai használhatnak.

Az Önkormányzat kerületi lakosok véleményét is kikérte. A megkérdezettek nagy többsége azzal értett egyet, hogy a parkolóhelyek egyharmadán este 6 és reggel 8 óra között kizárólag a helyben lakók parkolhassanak.

Erre tekintettel az Önkormányzat szándékában áll a Hegyvidék sűrűn lakott, parkolással érintett területein a jelenlegi parkolóhelyek kb. egyharmadát kijelölni, ahol este 6 és reggel 8 óraközött kizárólag az engedéllyel rendelkező helyi lakosok várakozhatnak, a nap többi részében azonban továbbra is bárki igénybe veheti azokat. Kísérleti jelleggel először az 5. parkolási zónában (Márvány utca – Győri út – Avar utca – Hegyalja út – Alkotás utca által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket) vezetnék be az új szabályozást. Az intézkedéssel lehetővé válna, hogy a munkaidő végeztével parkolóhelyet kereső helyiek ne csak a lakásuktól távol, vagy esetleg hosszas körözést követően tudják letenni autójukat.

Az erről szóló előterjesztést a héten tárgyalja a képviselő-testület.