*

csoportkep04

Polgármesteri oklevél az ultrabalatonistáknak

Márciustól egészen ősz végéig, minden héten két edzést tart a hegyvidéki futóklub. Keddenként a Városmajorban, a néhány éve átadott futókörnél, csütörtökönként a Normafa parkolónál várják a sportolni vágyókat este fél hétkor.

A kerületi lakók számára ingyenes programon nagyszerű közösség kovácsolódott össze, ez is kellett ahhoz, hogy immár második alkalommal induljanak el Magyarország egyik legnagyobb, és leglátványosabb, csapatban is teljesíthető futóversenyén, az Ultrabalatonon. Méghozzá egyre jobb eredményeket elérve, hiszen idén a céges kategóriában elindult Hegyvidéki Aljas Nyolcas az előkelő hetedik helyet szerezte meg, ahogyan a Városmajori Piszkos Tizenkettő is az elmúlt évinél lényegesen jobban szerepelt. Mindannyiuknak járt a polgármesteri oklevél, amelyek átadásán Pokorni Zoltán elmondta, hogy elismerés egyszerre szól a sportteljesítményről és a közösség megerősítéséről.
oklevel01„Fontosak az ilyen alkalmak, gesztusok, hiszen évekkel később szívesen emlékszünk ezekre vissza” – hangsúlyozta a polgármester kiemelve, hogy az önkormányzat nem rekordokban gondolkodik, hanem abban, hogy jó helyeken, jó időben, jó közösségekben együtt sportoljanak, mozogjanak az emberek. Erre szolgál a Városmajor parkban és a Normafán a minden igényt kielégítő futókör, és a most készülő harmadik pálya a Gesztenyéskertben. Hiszen, a hit, a gyerekek szeretete, a kultúra, az oktatás mellett a sport is összehozza a közösséget. Ezért támogatja a kerület a sportcélú kezdeményezéseket, mert mozogni is együtt lehet a legjobban – hangsúlyozta Pokorni Zoltán.
moczan02A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft-t vezető Móczán Mónika, aki maga is részt vett az Ultrabalatonon, arra hívta fel a figyelmet, hogy már tavaly sem lehetett panasz a csapatokra, ezúttal pedig egy valóban nagy lépést tettek előre. Kevesebb, mint 21 óra volt az ideje a Városmajori Piszkos Tizenkettőnek, míg a Hegyvidéki Aljas nyolcas 19 óra alatt ért célba a 221 kilométeres versenyen. „Mindkettő megsüvegelendő eredmény, különösen azért, mert a csapatok valamennyi tagja amatőr” – emlékeztetett a szakember hozzátéve, hogy a futóklub elsősorban a közösségről, a közösségépítésről szól. Ez is része az együtt elvégzett egész éves munkának, aminek visszaigazolása a megtisztelő polgármesteri elismerés.
moczan07Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta a futóklub tagjainak képviseletében megszólaló Bédy Krisztina is, amikor arról beszélt, hogy mindenkinek helye van a csapatban. Annak, aki eleinte csak párt kört tud lefutni, és annak is, aki már a több tíz kilométeres távoktól sem riad vissza.
moczan10Markocsán Sándor szerint ebben óriási szerepe van a jó társaságnak. „Kialakult egy erős mag, ők a téli szünet alatt sem álltak le az edzésekkel, így jó formában kezdték márciusban a felkészülést. A többiekre is büszke vagyok, mert mindenki folyamatosan fejlődik. Tavalyhoz képest intenzívebbek a foglalkozások, nagyobb terhelést kapnak a futóink, ami meg is látszik az egyéni eredményeken. Többen, a nulláról indulva, eljutottak a félmaratonig, jövőre pedig a maratoni távon is kipróbálják magukat” – sorolta a tapasztalatait a futóklub edzője. Ahogyan fogalmazott, mindez azt bizonyítja, hogy a sikerhez nem kell más, mint megfelelő szakmai háttér, elhatározás és egy olyan társaság, amilyen a Városmajorban és a Normafán heti rendszerességgel találkozik.

A futóedzésekről a Városmajori Futóklub Facebook oldalán olvasható bővebb információ.