Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

mikulas_kupa17

Rekord a Mikulás Kupán

Soha ennyien még nem indultak el a Városmajor utcai sportközpontban megrendezett Mikulás Kupán. A Hegyvidéki Úszóiskola évzáró versenyén 225-en álltak rajthoz.

A szokásoknak megfelelően, az immár negyedik alkalommal meghirdetett Mikulás Kupa nemcsak a versenyzésről szólt, hiszen számos vidám, sportos programmal várták az érdeklődőket. Először a Hegyvidéki Úszóiskola növendékei, valamint a Városmajor utcai uszodában a kötelező úszásoktatásra járó gyerekek mérték össze tudásukat a nagymedencében. A 2008-ban és ezt követően születettek mell-, hát- és gyorsúszásban, a nagyobbak ráadásként pillangóban, illetve hosszabb távon is versenyeztek.

mikulas_kupa08

Közben, a sportközpont emeleti tornatermében, ugrálóvár, lufihajtogatás, arcfestés és megannyi sportos játék gondoskodott a résztvevők és kísérőik, a testvérek és barátok szórakoztatásáról.
A sport fontosságáról beszélt a jól megérdemelt díjakat Móczán Mónikával átadó Fonti Krisztina, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Hegyvidék rendkívül gazdag sportéletében kiemelt helyet foglal el az úszás, amit már óvodás kortól szervezett körülmények között tanulhatnak a gyerekek. A tanfolyamokat egészíti ki a kötelező oktatás, amin az általános iskolák kijelölt évfolyamait fogadják. „Most azok mutathatták meg magukat, akik a városmajori uszodába járnak. Fontosak az ilyen alkalmak, hiszen az oldott hangulatú versenyen a szülők, és persze az edzők is láthatják, mennyit fejlődtek az úszópalánták, míg a gyerekek sikerélményeket szerezhetnek” – hangsúlyozta az alpolgármester.

mikulas_kupa22

Mindezt Móczán Mónika azzal egészítette ki, hogy a jelentkezők számát, az uszoda befogadóképessége miatt, 225-ben kellett maximálni, így sajnos voltak, akik most nem tudtak rajthoz állni. Őket is szívesen várták azonban a többi programon, hiszen a Mikulás Kupa igazi családi rendezvény, a sport ünnepe. „A telt ház mellett annak külön örültünk, hogy a legkisebbek közel 170-en voltak, ők most először versenyeztek. Ez is azt mutatja, hogy a sportág népszerűsége töretlen, és egyre többen jönnek úszni a Városmajorba” – hangsúlyozta a sportközpontot üzemeltető Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője hozzátéve, hogy a Mikulás Kupát több szponzor, így a FirstMed és a Decathlon támogatta. Nekik is köszönhető, hogy senki sem ment haza üres kézzel, az érmekkel és emléklapokkal jutalmazott versenyzők mellett valamennyi résztvevő ajándékcsomagot kapott.