Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

megnyito09

Részvételi és nézőcsúcsot hozott a háromszoros jubileumát ünneplő Fitparádé

Közép-Európa legnagyobb multisport rendezvényének idén is a MOM Sport adott otthont, a sokszínű programon a hegyvidéki lakosok ingyenesen vehettek részt.

Ismét változatos sportbemutatókkal, erősember-, fitnesz-, ügyességi- valamint diáksport versenyekkel, illetve családi programokkal várta az érdeklődőket a Fitparádé. A MOM Sportban megrendezett, kétnapos multisport fesztiválon több, mint húsz ország, kétezer versenyzője és fellépője vett részt, a látogatók száma meghaladta a 13 ezret. Mindkét számadat új rekord, ami azt jelenti, hogy a sportot, a mozgást és az egészséges életmódot zászlajára tűző program töretlen népszerűségnek örvend.

fitt3

Erről is beszélt leginkább várt eseményt, a FitModel World versenyt megnyitó Váczi János, aki elmondta, hogy éppen 10 évvel ezelőtt sikerült Debrecenből a Hegyvidékre hozni a most 15 éves Fitparádét. „Amikor az önkormányzat felépítette a Csörsz utcai sportcsarnokot, olyan rendezvényt szerettünk volna idehozni, ami méltó a létesítményhez. Így esett a választás a Fitparádéra, amely rövid idő alatt az ország egyik legjobb és legnagyobb szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát. Egy olyan multisport fesztivállá, ahol a fellépők, versenyzők és nézők korosztálytól függetlenül megtalálhatják a számukra vonzó programot” – hívta fel a figyelmet az alpolgármester hozzátéve, hogy az eseménynek otthont adó MOM Sport nyereségesen gazdálkodik, ezt a bevételtöbbletet pedig az önkormányzat minden évben különböző fejlesztésekre fordítja. Nem véletlen, hogy a kiváló körülményeket látva számos edzőtermi-, szépség- és erősportág a mindig teltházas Fitparádé keretében tartja meg saját versenyeit. „Ez is azt bizonyítja, hogy az ötletgazda és főszervező Buranits Ildikó nagyszerű munkát végez” – hangsúlyozta Váczi János, aki abbéli reményének is hangot adott, hogy a következő Fitparádé jubileumnak is a MOM Sport ad majd otthont.

fitt2

Mindehhez Buranits Ildikó annyit tett hozzá, hogy idén tíz éves a Louie Koncz International bodybuilding és fitneszverseny, azaz tulajdonképpen három jubileumot ünnepel a Fitparádé, amit minden tekintetben sikerült továbbfejleszteni. „A FitModel World és a Louie Koncz versenyre minden eddiginél többen neveztek, jól sikerült a saját csapatokat is felvonultató utánpótlás vízilabdatorna, a Street Workout Challenge és a szkander világkupa, ahogyan a kertben kialakított gyermekzóna látogatottsága is minden előzetes várakozásunkat felülmúlta” – emelt ki néhányat a rendkívül színes programok közül a főszervező hozzátéve, hogy reményeik szerint a FitModel World idei összetett női győztese, Frits Patricia, folytatja a hagyományt, és meg sem áll a világbajnoki cím megszerzéséig.