Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

FELHÍVÁS! SEGÍTSÉG A LOMTALANÍTÁSBAN

FELHÍVÁS! SEGÍTSÉG A LOMTALANÍTÁSBAN

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Idén a rendkívüli járványügyi helyzet miatt a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. elhalasztotta több kerületben is a szokásos, tervezett éves lomtalanítást. Ez érintette a mi kerületünket, a Hegyvidéket is, mivel nálunk eredetileg tavaszra volt ütemezve a munka. Emiatt az idei évben a lomtalanítást a cég a korábbi gyakorlattól eltérő gyűjtőpontos megoldással végzi el a kerületünkben. Ennek értelmében a kerületünkben lakóknak az FKF Nonprofit Zrt. által a 1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út. 21. szám alatt kijelölt gyűjtőpontra kell elvinniük a háztartásukban felgyülemlett lomot október 2-től 8-ig. (A gyűjtőpontos lomtalanításról részletes tájékoztatás itt olvasható: https://www.fkf.hu/tajekoztato-gyujtopontos-lomtalanitasrol)

Tisztában vagyunk azzal, hogy sajnos sokaknak ez sem jelent megoldást, hiszen nem tudják megoldani a háztartási lomhulladék elszállítását.

A Hegyvidéki Önkormányzat próbál a kerületben élő rászorulóknak segíteni, ezért a Népjóléti Iroda az önkormányzati tulajdonú Fáber Kft.-vel és az FKF Nonprofit Zrt.-vel együttműködve megszervezi, hogy a leginkább rászorulók elszállítandó lomhulladékát összegyűjtsük, és átadjuk az FKF Nonprofit Zrt. részére.

Amennyiben segítségünket igényli, kérjük, hogy jelentkezzen a Népjóléti Iroda 06 30 708 6034-es és 06 70 938 8477-es telefonszámain munkanapokon 8-16 óra között, vagy elektronikus úton a lomtalanitas@hegyvidek.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: szeptember 30.

Jelentkezésekor kérjük, hogy adja meg nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét (ha van), hogy munkatársaink fel tudják venni Önnel a kapcsolatot.* Mivel az önkormányzatnak alapvetően nem feladata a lomtalanítás, ezért kapacitásaink a segítségnyújtásban korlátozottak, így a Népjóléti Iroda a rászorultsági szempontokat figyelembe véve tudja felvenni az igényeket. Előnyt élveznek a 70 év felettiek, a fogyatékkal élők és a gyermeküket egyedül nevelő szülők, ezért kérjük, hogy jelentkezésekor a rászorultsági indokot is szíveskedjen megadni.

A lomok elszállítása során munkatársaink nem léphetnek be a lakásba, valamint hivatalos megbízólevéllel rendelkeznek, melyet kötelesek felmutatni. Aki nem így jár el, az nem az Önkormányzat megbízásából érkezik! A lomokat az utcára kihelyezni TILOS! Veszélyes hulladékot a munkatársak nem vesznek át. Kizárólag olyan lomhulladékot lehet leadni háztartásonként max. 2 m3 mennyiségben, amely az FKF Nonprofit Zrt. hivatalos tájékoztatójában szerepel (ld. az alábbi weboldalakon):

https://www.hegyvidek.hu/download.php?docID=76693

https://www.hegyvidek.hu/download.php?docID=76692

Az FKF Nonprofit Zrt. ígéretet tett arra, hogy mindazok szempontjait is figyelembe véve, akik az idén az alternatív lomtalanítással nem tudják megoldani lomhulladékuk leadását, a 2021-es évben a cég a 12. kerületben az elsők között, tavasszal végzi el a korábban megszokott módon a lomtalanítást.

Köszönjük megértését.

Hegyvidéki Önkormányzat

 

*A jelentkezés során megadott személyes adataikat a Hegyvidéki Önkormányzat kizárólag a lomok elszállításában való segítségnyújtás céljára használja fel, a gyűjtőpontos lomtalanítás befejezését követően az adatok törlésre kerülnek. A jelentkező jelentkezésével személyes adatainak (név, lakcím, e-mail cím, telefonszám) kezeléséhez kifejezetten hozzájárul. Jelentkezésével kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy nevét, lakcímét és telefonszámát a lomok elszállítását végző, az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság, a FÁBER Kft. részére a Hegyvidéki Önkormányzat átadja. Az átadott adatokat a FÁBER Kft. kizárólag a lomok begyűjtése céljából kezeli, a lomtalanítás befejezését követően az adatok törlésre kerülnek.