Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Sportkavalkád volt az Anna-réten

Sportkavalkád volt az Anna-réten

Nem könnyű manapság sportprogramokat szervezni, hiszen a járványhelyzet miatt, be kell tartani a szociális távolságtartást. Pedig a rendszeres mozgás sokat segíthet egészségünk megőrzésében, mivel erősíti az immunrendszerünket, ami így könnyebben megbirkózik a betegségekkel.

joga03
A szórakozás mellett ezt a célt is szolgálta a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. Anna-réten megtartott legújabb programja, a Hegyvidéki SportmiXII. Egy igazi családi rendezvényt sikerült tető, illetve a szabad ég alá hozni, ahol valóban minden korosztály jól érezhette magát. És jöttek is szép számban a sportolni vágyók, hogy próbára tegyék ügyességüket, erejüket, gyorsaságukat, állóképességüket a ragyogó napsütésben. Ha pedig kellemesen elfáradtak a nem mindennapi pörgésben, további relaxáló programok is rendelkezésükre álltak.

lovoeromeres01

Utóbbiba tartozott a NIA foglalkozás és az Ászana jóga, valamint legalábbis részben a Zumba Party. Azért részben, mert maga a zumbázás egy rendkívül aktív mozgásforma, nevezhetjük örömtáncnak is, ezúttal azonban kicsit más volt, mint ami a megszokott. Veronika Berger, a XII. kerületi Zumba vezetőjének jóvoltából ugyanis olasz egészséges ételeket is kóstolhattak a résztvevők. Volt még lövőerőmérés és tájékozódási futás, ezen a kiosztott térkép segítségével 12 emblematikus helyszínre kellett a lehető leggyorsabban eljutni. A legnagobb kihívásnak a Street Workout bizonyult, itt öt erőpróbát és funkcionális edzéseket teljesíthettek a vállalkozókedvű sportbarátok.

tajekozodasi_futas05
„A Hegyvidéki Sportmixet két éve indítottuk útjára, és gyorsan nagy kedveltséget szerzett, hiszen rengeteg kisiskolást mozgat meg. Arról van szó, hogy péntekenként olyan sportokba kóstolhatnak bele a többnyire alsós gyerekek, amikkel egyébként tanórákon nem találkoznak. Most viszont az ismert okok miatt szünet van, ezért gondoltuk, hogy csinálunk belőle egy családi napot” – ismertette az előzményeket Móczán Mónika. A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy ezen kívül volt még két indokuk, mégpedig a diáksport és a délutáni iskolai sportfoglalkozások szünetelése. „Ezért hoztuk az Anna-rétre a programot, hogy egy kicsit kárpótoljuk gyerekeket. Ráadásul ez egy olyan helyszín, ahová egyébként is sokan járnak, így nemcsak a kerületieket tudtuk megszólítani” – tette a hozzá. Az első Hegyvidéki SportmiXII tehát beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Hozzájárult az egészségmegőrzéshez, népszerűsítette a sportot, a résztvevők nagy száma és összetétele pedig bebizonyította, hogy minderre igenis van igény – és nemcsak a fiatalok körében.

zumba02