Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Sütnek, főznek az adományokból

Sütnek, főznek az adományokból

Második alkalommal hirdetett karácsonyi adománygyűjtési akciót a Gennaro Verolino iskola javára a CBA Csemege Prímákat üzemeltető Budaconsum Kft. Arra kérték a vásárlóikat, hogy valamilyen tartós élelmiszert, tisztítóeszközt, édességet tegyenek a boltokba elhelyezett gyűjtőpontokba, a felajánlásokat pedig a cég megduplázza. A kétmillió forint értékű ajándékok átadásán Pokorni Zoltán polgármester is meghívást kapott.

A polgármester rövid köszöntőjét visszatekintéssel kezdte mint elmondta, tavaly is meghirdették ugyanezt az akciót, akkor azonban csupán néhány napig tarott a gyűjtés. Most viszont majd egy hónap állt rendelkezésre ráadásul jóval több, összesen tizenegy üzletben lehetett ajándékozni, így nem csoda, hogy rengeteg adomány érkezett.

„Bevallom, ilyenkor én is inkább csokoládét szaloncukrot választok, holott ezúttal a tartós élelmiszerekre, alapanyagokra volt inkább szükség. Hiszen ezeket az iskola tankonyháján a diákok fogják felhasználni főzéshez, sütéshez” – hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán.

megnyito04

A hagyományok tiszteletének fontosságát, illetve az emberi összefogás erejét emelte ki Fodor Attila rámutatva arra, hogy az adománygyűjtés ezeket az értékeket hordozza, benne van a felelősségvállalás és a segítségnyújtás, ami így karácsonykor különösen nagy jelentőséggel bír.

A CBA kommunikációs vezetőjétől megtudhattuk, hogy a vásárlók jóvoltából közel egymillió forintba kerülő élelmiszer és vegyi áru gyűlt össze, az akciót szervező Budaconsum Kft. ehhez további egymillió forint értékben adományozott élelmiszereket. Mert bár az eredeti felhívásban az szerepelt, hogy minden árucikket megdupláznak, az iskola igényeit figyelembe véve az édességek mellé is inkább feldolgozható élelmiszereket raktak.

fodor_attila01

Ammerné Nagymihály Emília intézményvezető mindenekelőtt köszönetet mondott az adományozóknak, ahogyan fogalmazott, álmában sem gondolta volna, hogy ennyien gondolnak rájuk, a liszt, olaj, cukor, tisztítószerek és sok minden más, legalább egy évig biztosan kitartanak majd.

adomany03