Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A szakbizottság előtt a Libegő-pályázat

A szakbizottság előtt a Libegő-pályázat

A Libegő felújítására kiírt közbeszerzési pályázatot elbíráló bizottság ma véleményezésre megküldte a javaslatát a képviselőtestület Jogi és Ügyrendi bizottságának.

A pályázaton Európa két legnagyobb felvonóépítő cége, az MNT Systems Kft. a Leitner Gmbh-val közösen és a Doppelmayr Seilbahnen GmbH a Swietelsky Vasúttechnika Korlátolt Felelősségű Társasággal közösen pályázott.

Az előbbi pályázat összesített nettó árajánlati összege 3 595 845 000 Ft.
Az utóbbi pályázat összesített nettó árajánlati összege 4 297 000 000 Ft.

A bíráló bizottság a két magas színvonalú, műszakilag egyaránt megfelelő pályázat közül az olcsóbbat javasolja elfogadásra.

A Normafa Budapest második legkedveltebb szabadidős helyszíne, ahol hétről hétre nagyon sokan keresnek kikapcsolódási lehetőséget. Sokan autóval jönnek a Normafára. Ez sajnos rendszeressé tette a parkolási és a környezetterhelés okozta gondokat.

A Hegyvidéki Önkormányzat elkötelezett abban, hogy mielőbb más közösségi közlekedési eszközöket is alternatívaként kínálhasson, csökkentve ezzel a gépjárművek számát a területen.

Az egyik ilyen eszköz az idén 50 éves Libegő, amelyet szeretnénk a közösségi közlekedés népszerű részévé tenni. Az önkormányzat célja, hogy a hamarosan megújuló Libegő elterjedt használatával mérsékeljük az autós forgalmat és a környezeti terhelést a Normafán. A felújított Libegő a tervek szerint a jelenleginél sokkal többet, óránként több mint 1400 utast tud majd szállítani. A négyülésesre tervezett Libegő alkalmas lesz kerékpár szállítására is, és kerekesszékkel közlekedők is kényelmesen utazhatnak vele.

Karácsony Gergely főpolgármester többször is egyértelművé tette egyetértését azzal kapcsolatban, hogy a Libegőt be kell vonni a kötöttpályás tömegközlekedési eszközök közé, s ehhez elengedhetetlen a Libegő felújítása. A Kormány pedig mindehhez forrást is biztosít. A célt tehát valamennyi szereplő támogatja. A közbeszerzési pályázat lezárultával most újabb fontos lépést tettünk a megvalósulásáért.

Bízunk abban, hogy a felújítás a szerződés aláírását követően még 2021-ben elindulhat. A munkálatok előreláthatólag kevesebb mint két évig tartanak majd.