Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

futokor01

Szebb és még biztonságosabb lett a Városmajori futókör

Öt évvel ezelőtt adta át az önkormányzat a Városmajor parkban kialakított modern, 585 méter hosszúságú futókört, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend a kerületiek körében. Éppen emiatt vált szükségessé a pálya felújítása, melyet a Városmajor Futóklub tagjai közös edzéssel adtak át.

A kerület három futóköre közül a Városmajori az első, ezt követték a Normafán és a Gesztenyés-kertben kialakított pályák. Öt év alatt rengetegen használták, sok millió lépés volt már a puha gumiburkolatban, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy eljött a csere ideje – hangzott el hivatalos átadáson. Pokorni Zoltán elmondta, hogy az eredeti nyomvonal picit keskenyre sikeredett, így utólag kiszélesítették. Ennek viszont az volt az ára, hogy az „előzősáv” és a meglévő közé egy beton szegély került. És bár ez nem jelentett balesetveszélyt, azért ideálisnak sem volt mondható, ahogyan a kétszínű felület sem számított kifejezetten tájba illőnek.

futokor03

„Megkérdeztük a kerületi polgárokat, milyen legyen az új burkolat színe, végül nagy többséggel a kevert megoldás nyert, ami már a Normafán és a Gesztenyés-kertben is legnépszerűbbnek bizonyult” – ismertette az előzményeket a polgármester, aki arról is beszélt, hogy az önkormányzat minden sporttevékenységet, programot szívesen támogat, ami nem versenyszerű.

„A mi dolgunk, hogy segítsük a kerületi diák- és tömegsportot, megteremtsük az ezekhez szükséges feltételeket. Ezért építettünk futópályákat, amik köré élő, aktív közösségek szerveződtek, aminek különösen örülünk. Hiszen együtt sportolni sokkal jobb, mintha magunkban lennénk” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán hozzáfűzve, hogy a park egyik biztonsági kameráját a pálya felé fordították, ha pedig igény mutatkozik rá, a nyomvonalat követő közvilágításon is javítani fognak.

futokor12

A futóklubokat szervező Hegyvidéki Szabadidősport Non-profit Kft vezető Móczán Mónika arra hívta fel a figyelmet, hogy az új pálya még alkalmasabb a résztávok teljesítésére. Edzéseken ezeket rendszeresen gyakorolják, ahogyan a környéket is „befutják”. Szükség van az állóképesség javítására, hiszen hasonlóan az elmúlt évekhez, ismét elindulnak az Ultrabalatonon egy 12 és egy 8 fős csapattal. Utóbbi tavaly hetedik lett a kategóriájában, ezen szeretnének javítani. Mivel a Gesztenyés-kertben télen is lehetőség nyílik a tréningek megtartására, így még jobb állapotban vannak a csapattagok, akik közül többen a közelmúltban csatlakoztak.

Kiválónak értékelte a megújult futókört Makka Anna és Poór Simon. A TFSE atlétái elmondták, hogy a megfelelően puha, az ízületeket kímélő burkolaton, nagyszerűen lehet futni. Ezt rögtön be is bizonyították, és egy alig több, mint 2 perces idővel felavatták a pályát.

futokor05

A Városmajor Futóklub minden kedden, délután hattól várja a sportolni vágyókat, aki inkább a Normafát részesíti előnyben, ugyanebben az időpontban, de csütörtökön legyen a buszfordulótól induló pályán. A Gesztenyés-kert Futóklub keretében novembertől márciusig, szintén keddenként hattól lehet edzeni, találkozó a MOM Sport uszoda bejáratánál.