Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A szociális szakterületen dolgozókat díjazták

A szociális szakterületen dolgozókat díjazták

Kapcsolódva a Szociális Munka Napjához, idén is kitüntetésekkel ismerte el a hegyvidéki szociális szférában dolgozók munkáját az önkormányzat. A Hegyvidék Szociális Ellátásáért Díjat, a Hegyvidék Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat, valamint a Polgármesteri elismerő okleveleket szűk körű ünnepség keretében Fonti Krisztina alpolgármestertől vehették át a díjazottak.

szocialis_munka_napja04

„Szomorúak vagyunk, hogy így tudjuk átadni a szociális terület díjait. Még néhány napja is reméltük, hogy bár tavaly elmaradt az ünnepség, idén újra nagyszabású program keretében mondhatunk köszönetet az ágazat dolgozóinak” – kezdte rövid beszédét Fonti Krisztina, majd elárulta, hogy látva a járványhelyzet alakulását, valóban az utolsó pillanatban mondták vissza az eredetileg tervezett ünnepséget.

„Lassan két éve van közöttünk a Covid, és az egészségügyi dolgozók mellett a szociális terület szakembereinek életét keseríti meg leginkább ez a helyzet. Ennek ellenére állnak helyt a munkájukban, a családjukban, ezt köszöni meg az önkormányzat a kitüntetésekkel” – hangsúlyozta az alpolgármester emlékeztetve arra, hogy az ágazat összes dolgozójának jár az elismerés, hiszen valamennyien nagyszerű munkát végeznek ezekben a vészterhes időkben is.

Hegyvidék Szociális Ellátásáért Díját a képviselő-testület döntése értelmében Román Zsuzsanna kapta. A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ terápiás munkatársa pályafutását az egészségügyben kezdte, dolgozott kórházi ápolóként pszichiátriai osztályon, majd a Soteria Alapítványnál tevékenykedett.

roman_zsuzsanna01

2010 óta erősíti a Félsziget Klubház csapatát eleinte közösségi gondozóként, majd közösségi koordinátorként. 2014-től a közösségi és a nappali ellátás vezetője, közvetlen feladatai mellett színvonalas szocioterápiás foglalkozásokat tart, külső programokra és táborba is elkíséri a klubtagokat. Új színt hozott a klubház életébe, ahol az ellátás színvonala, és az ellátottak elégedettsége folyamatosan nő.

A Hegyvidék Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat átvevő Domonkos Franciska 2011 óta dolgozik a Hegyvidéki Szociális Központban. A gyermekjóléti csoportban kezdett, innen került az Ifjúsági Közösségi Térbe, 2014 óta a Családsegítő Csoportban tevékenykedik.

domonkos_franciska

Aktívan részt vesz az ünnepekhez kötődő gyermekfoglalkozások szervezésében, nyaranta nehéz anyagi helyzetű családokat visz üdülni munkatársával a Balatonra. Folyamatosan képzi magát, mentálhigiénés képzésre is jár, hamarosan leteszi a családterápiás vizsgát. Tudását igyekszik átadni a fiatalabb szakembereknek, évek óta járnak hozzá terepgyakorlatra szociális képzésben részt vevő egyetemi hallgatók.

Polgármesteri elismerő oklevelet ezúttal ketten érdemeltek ki. Halászi Melinda 2009-ben került a Németvölgyi Gondozási Központba, mint szociális gondozó. Végzettségét tekintve általános ápoló, aki már jogviszonya létesítésekor megszerezte a felsőfokú ápolói képesítést. 2019-től kezdve lát el vezető gondozói feladatokat az intézményben. Bozókiné Kolonyi Mónika tizenegy éve dolgozik a Hegyvidéki Szociális Központban, pályafutását a Virányos Gondozási Központnál a házi segítségnyújtásban kezdte. Tizenöt éve segíti, támogatja a kerület időskorú lakosait. 1991-ben általános ápoló és asszisztens képesítést szerzett ezt követte a felnőtt szakápolói szakképesítés. Azóta is folyamatosan képezi magát, idén sikeresen elvégezte a demencia gondozói tanfolyamot.

roman_domonkos_halasz_bozokine01