Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

PMH

Támogatás a Tamási iskola bővítéséhez

A férőhelyhiánnyal küzdő Tamási Áron iskolában a kapacitások további növelésére van szükség, ennek érdekében az állami fenntartó, a Klebelsberg Központ bővítené az iskola „A” épületét.

Szükséges azonban a rendelkezésre álló források kiegészítése, ezért az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, támogatja a beruházást.

A képviselő-testület határozata alapján a Hegyvidéki Önkormányzat 42 millió forintot biztosít az általános költségvetési tartalék terhére a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium „A” épületének emeletráépítéssel történő bővítéséhez. Ennek hátteréről Pokorni Zoltán polgármester elmondta, hogy évek óta férőhelyhiánnyal küzd az intézmény, ezért az önkormányzat – még azelőtt, hogy az állam az intézményi működtetés mellett az iskolaépületek vagyonkezelésének feladatát is átvette – a bővítés mellett döntött. Bár 2017. január 1-jétől már az állam kezeli a Tamási ingatlanát, a kerület teljesítette korábbi vállalását és felépítette az új, „E” jelű épületet, amit tavaly szeptemberben vehettek birtokba a gyerekek. A Klebelsberg Központ az „A” épület bővítését vállalta, időközben azonban kiderült, hogy a betervezett bruttó 480 millió forint nem elegendő a teljes kivitelezésre. Annak érdekében, hogy a hiányzó összeg miatt ne vonják el más célra a rendelkezésre álló forrást, az önkormányzat saját költségvetéséből nyújt kiegészítő támogatást a beruházás megvalósításához.

A képviselő-testületi ülésen Pokorni Zoltán arról számolt be, hogy a kormány tavaly év végén döntött a Normafa rehabilitációs programjának további támogatásáról, valamint egyes korábban biztosított források átütemezéséről. Támogatást nyújt idén a kormány a Normafa Kapujának megvalósítása érdekében szükséges munkálatokhoz: az egykori Hotel Olimpia kisajátításának többletköltségeihez és a lepusztult hotelépület bontásához, az Eötvös út új nyomvonalának kiépítéséhez, az Eötvös út 48. és 50. szám alatt lévő ingatlanok fejlesztéséhez, köztük az itt található villa felújításához, valamint a majdani sípályát kiszolgáló létesítmények kialakításához.

A polgármester tájékoztatása szerint a Libegő felújítására szintén fedezetet biztosít a kormány, akárcsak a Budai Sporthotel épületének visszabontására.