Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A térfigyelő kamera alapján azonosították a gázolót

A térfigyelő kamera alapján azonosították a gázolót

A Hegyvidék térfigyelő kamerájának felvétele segített azonosítani azt a sofőrt, aki néhány nappal ezelőtt elütött egy idős asszonyt a XII. kerületben, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrséget két szemtanú értesítette.

Egyikük elmondása szerint az Eötvös úton vette észre, hogy egy szemből érkező autós elüti a zebrán közlekedő gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. A 79 éves nyugdíjast súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrök a szemtanúk elmondása és a Hegyvidék kamerafelvételei alapján azonosították a balesetet okozó sofőr autóját. A fekete Volkswagen tulajdonosát, a 44 éves T. Róbertet még aznap éjjel budapesti otthonában fogták el.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vizsgálói a 44 éves férfit közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi kihallgatása során azt állította a rendőröknek, hogy nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost, azonban a kamerafelvételeket látva elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.