Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Új helyen a Hegyvidéki Szociális Központ

Új helyen a Hegyvidéki Szociális Központ

A korábbinál családiasabb, még könnyebben megközelíthető helyre költözött a Hegyvidéki Szociális Központ. A Városmajor utca 16. szám alatt új otthonra lelt központban Pokorni Zoltán polgármester tett látogatást, annak alkalmából, hogy a Soroptimist International helyi csoportja egy, a gondozók továbbképzéséhez használható, korszerű televíziót adományozott az intézménynek.

hegyvideki_szocialis_kozpont06

„A mögöttünk hagyott időszakban ez a csapat volt az, amelyik a vállán vitte a legnehezebb terhet. Senkinek sem volt könnyű, de ennyire sokat senki nem vállalt a segítő munkából” – méltatta a Hegyvidéki Szociális Központ dolgozóinak járványidőszak alatti erőfeszítéseit a kerület polgármestere. Pokorni Zoltán elmondta, hogy az intézmény a Böszörményi út 20-22. szám alatti, kiürített irodaházból költözött a Városmajor utca 16. szám alá, ahol 2017-ig, a Királyhágó téri bemutatóhely átadásáig a Hegyvidék Galéria működött. Hozzátette, hogy az egykori galéria felújított terei a korábbiakhoz képest jóval komfortosabb, barátságosabb, otthonosabb körülményeket biztosítanak a dolgozóknak.

hegyvideki_szocialis_kozpont13

A központ egyik szociális munkása, Marosi Judit arról beszélt, hogy az új székhelyük az előzőnél tágasabb, ezáltal többet együtt tudnak lenni a kollégák. Közlekedési szempontból is kiváló a hely, hiszen innen számos busz- és villamosjárat még könnyebben elérhető. Ez különösen előnyös a házi segítségnyújtásban résztvevők számára, akik a XII. kerület minden részére kijárnak az időseket gondozni.

hegyvideki_szocialis_kozpont02

A világszerte jószolgálati tevékenységet végző Soroptimist International helyi csoportja, a Budapest Corvinus Club egy korszerű televíziókészüléket adományozott az új helyre költözött intézménynek. A Hegyvidéki Szociális Központ vezetője, Fojtíková Katarína köszönetét fejezte ki a támogatóknak, és elmondta: az eszközt elsősorban a munkatársak továbbképzéséhez kívánják igénybe venni, de más, közösségi célokra is szeretnék használni. Terveik szerint hamarosan újraindul az idősek számítógépes tanfolyama, illetve egyéb, kis létszámú közösségfejlesztő foglalkozások is lesznek az új helyszínen.