Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

szepkoruakert02

Újabb önkéntesek dolgoznak az idősekért

A Hegyvidéki Szociális Központ önkéntes segítői képzését nyolc újabb jelentkező végezte el, akik Pokorni Zoltán polgármestertől és Druskóczi Tünde intézményvezetőtől, a Normafa Gondozási Központban rendezett ünnepségen vehették át okleveleiket.

„Örülök, hogy egyre többen keresik az értelmes cselekvés lehetőségét, és ezt sokan az önkéntes munkában találják meg” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Szépkorúakért a Hegyvidéken programban résztvevő, régi és új önkéntesek számára rendezett ünnepségen. Köszöntőjében kiemelte, hogy az idősek gondozása, támogatása minden szépségével együtt igen nehéz feladat, ezért tisztelet illeti azokat, akik ezt hivatásszerűen, vagy önkéntesként végzik.
szepkoruakert09A polgármester örömtelinek nevezte a Hegyvidéken élő idősek magas arányát, ami annak köszönhető, hogy itt sokáig élnek az emberek. Hozzátette, hogy az időseket ellátó intézmények kapacitása véges, ugyanakkor sok a fiatalos nyugdíjas, akik szívesen végeznek a közösség számára hasznos tevékenységet. Ezt a lehetőséget felismerve indította el az önkormányzat négy évvel ezelőtt a szépkorúakat segítő önkéntesprogramját.
szepkoruakert01Az önkéntesnek jelentkezők számára nemrégiben meghirdetett képzést nyolcan végezték el, akik oklevelet vehettek át Pokorni Zoltán polgármestertől, valamint Druskóczi Tündétől, a Hegyvidéki Szociális Központ vezetőjétől. Az „újoncok” révén nemcsak aktív nyugdíjasokkal, hanem két fiatalemberrel is gyarapodott a segítők immár harminchárom fősre bővült csapata, amely jelenleg, a hivatásos gondozók munkáját kiegészítve mintegy ötven nyugdíjasnak nyújt támogatást heti rendszerességgel, vagy alkalomszerűen.

szepkoruakert04„Az idősek nagyon hálásak a segítségért. Rendszeresen kapunk tőlük telefonokat, leveleket: volt, aki azért fejezte ki köszönetét, mert úgy érezte, mintha az elhunyt lányát kapta volna vissza a hozzá járó hölgy személyében” – mesélte Bajkainé Király Anna, a Hegyvidéki Szociális Központ koordinátora. Mint mondta, az önkéntesek csapata rendkívül lelkes és összetartó, kétharmaduk a program kezdete óta segíti idejével és energiájával a XII. kerületi időseket.
szepkoruakert12