Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Újból ülésezett a képviselő-testület

Újból ülésezett a képviselő-testület

A koronavírus-járvány enyhülésével feloldotta a kormány a korlátozó intézkedések túlnyomó részét, így hosszú, kilenc hónapos kihagyás után ismét ülésezhetett a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete.

Több előterjesztést is ellenszavazat nélkül hagyott jóvá a képviselő-testület. Ezek közé tartozik a lakásrendelet módosítása, amely alapján azokkal is lehet majd új lakásbérleti szerződést kötni, akiknek korábbi szerződését lakbérhátralék miatt felmondták, de vállalják, hogy egy kisebb és olcsóbban fenntartható önkormányzati bérlakásba költöznek, valamint a fennálló tartozásuk részletekben történő megfizetésére megállapodást kötnek. A várhatóan szeptemberben átadásra kerülő Hegyvidéki Közszolgálati Fecskeház bérbeadásának szabályait is a felmerült igényekhez igazították – például 40 év felett is igényelhetnek bérlakást az önkormányzat és intézményei alkalmazásában álló dolgozók, ha krízishelyzetbe kerültek.

A közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet kiegészítették a Normafa zajvédelmével foglalkozó részekkel – így bírsággal sújtható az, aki a pihenőterületen hangosító berendezéssel másokat indokolatlanul zavar –; törvényváltozás miatt pedig megszüntették a vasárnapi házasságkötés lehetőségét. A Hegyvidék Ifjú Pedagógusa Díjban részesíthető tanítók, tanárok számát évi kettőről négyre emelték, továbbá arról is döntöttek a képviselők, hogy a Normafa Gondozási Központ demensek és nem demensek ellátását együttesen biztosító, önkénteseket is foglalkoztató intézménnyé alakul szeptembertől.

Idén is kiírja pályázatát az önkormányzat a civilszervezetek közösségfejlesztő programjainak támogatására. A pályázatokat 2021. szeptember 30-ig lehet beadni, míg a programok megvalósításának határideje 2022. december 31.