Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Újra 5 csillagos a MOM Sport

Újra 5 csillagos a MOM Sport

Elsőként Budapesten a MOM Sport kapta meg a Magyar Fürdőszövetségtől az ötcsillagos uszoda nemzeti védjegyet. Az elérhető legmagasabb besorolás öt évre szólt, amit most újabb öt esztendőre meghosszabbítottak többek között a kiváló vízminőségnek köszönhetően.

Az eljárás keretében a minősítő szakbizottság ellenőrizte a védjegy feltételeinek meglétét. Különös figyelmet fordítottak a vízkezelésre, erre a maximális pontszámot kapta az intézmény. Nem is csoda, hiszen a MOM Sportban a hagyományos víztisztító berendezés mellett egy környezetbarát, és rendkívül hatékony UV rendszer is működik. Ennek köszönhetően az átlagos uszodákhoz képest fele annyi klórt használnak, ami azért is lényeges, mert sokkal kevésbé érezni a vegyszer máshol megszokott nem éppen kellemes illatát. A klór ugyanis főleg a gyerekeknél könnyen szem- és bőrirritációt okozhat, ez pedig a tanuszodaként is működő, így évente sok ezer gyermeket fogadó MOM Sportban csak nagyon ritkán fordul elő.
Ezen kívül a szakemberek kíváncsiak voltak az uszodában alkalmazott műszaki megoldásokra, az elérhető szolgáltatások változatosságára és színvonalára, az uszodatér és a kapcsolódó sportterületek felszereltségére és a hulladékkezelés milyenségére. Pontozták még többek között az épület megjelenését, a megközelíthetőséget és a munkatársak szakmai ismereteit, ez utóbbira is a maximális pontszámot kapta a MOM Sport. Többlet pontok jártak a minden igényt kielégítő kültéri medencéért, a napozóért és a sportközpontban megrendezett versenyekért.

„Az ötcsillagos nemzeti védjegyhez legalább 180 pontot kell elérni, nekünk 189 pontot ítélt oda a bizottság. Nagyon büszkék vagyunk, hiszen immár másodszor sikerült megugrani a lécet, ráadásul az öt évvel ezelőtti értékelésnél most magasabb pontszámot kaptunk. Ez is azt mutatja, hogy jó irányba haladunk” – hangsúlyozta az intézményt irányító Móczán Mónika, aki egy másik védjegy elnyeréséről is beszámolt. Az Access4you International Kft az „Access4you” Európai Uniós Védjegyét azok a helyszínek használhatják, amelyek megfeleltek az akadálymentesség követelményeinek. A MOM Sport a tanúsító minősítő rendszere alapján akadálymentes a kerekesszékesek, babakocsis kismamák, az idősek, mozgásukban korlátozottak, siketek és kognitív zavarral élők számára.