Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ultrabalatonisták a Zugligetben

Ultrabalatonisták a Zugligetben

Futóverseny, ahol nem számít az eredmény, mégis értékes nyereményekhez lehet jutni? Nincs ellentmondás, a Zugligeti Általános Iskola elől rajtoló NN Ultrabalaton közösségi futása pontosan erről szólt: eredményhirdetés nem volt, így minden célba érő
győztesnek érezhette magát.

Ráadásul a befutót követő sorsoláson értékes nyeremények vártak a közel százötven résztvevőre, akik a méltán népszerű Skyrun hegyvidék útvonalát érintve egy 5 vagy egy 8,3 kilométeres távon indulhattak. Mindenki bedobhatta a kalapba a csapata nevét és létszámát, a verseny végén pedig akár nevezési jogot is nyerhetett a 2020. évi NN Ultrabalatonra. Ebből hármat sorsoltak ki, ezen kívül öt darab BioTechUSA ajándékcsomag, egy-egy nevezés a Generali Run Balatonfüredre, a Generali Night Run Budapest versenyre, a Polar Kenese Futamra, valamint egy további 30 ezer forintos Mizuno utalvány várt a szerencsésekre.

futas03

„Tavaly kevesebb mint negyven perc alatt betelt az NN Ultrabalaton létszáma úgy, hogy több száz csapatnak már nem jutott hely. Sok tehát a kimaradó, ezért találtuk ki a zugligeti közösségi futást is, ahol némi szerencsével rajtengedélyhez lehet jutni. És bár ez sem utolsó szempont, azért a lényeg továbbra is az, hogy minél többen keljenek ki a fotelból, éljenek egészségesen, és jöjjenek el futni” – beszélt az előzményekről Zelcsényi Miklós. Elmondta, hogy az NN Ultrabalaton felvidéki részén bőven akadnak meredekebb szakaszok, a Zugligetből a Normafáig vezető pálya így tesztfutásra, egy kis gyakorlásra is nagyszerű alkalmat biztosít. Az NN Ultrabalaton szervezője több újdonságról is beszámolt. Mint kiderült, jövőre teljességgel száműzik az eldobható műanyagpoharakat. Ezek helyett szilikonból készült, szó szerint összegyűrhető, és akár több versenyen is használható poharak lesznek a versenyen.

ub_pohar02

A nemzetközi összehasonlításban is úttörő kezdeményezéssel jelentősen csökken az NN Ultrabalaton ökológiai lábnyoma, tekintve, hogy az elmúlt évben csak az eldobható poharakból és más csomagolásokból mintegy 3,5 tonna szemét gyűlt össze. Következő versenyen akár a helyszínen is meg lehet majd venni a speciális poharakat, amikkel a hegyvidéki iskolások bizonyosan találkozni fognak. Eldőlt ugyanis, hogy a Zugligeti Általános Iskola nyolcadikosai elindulnak a 2020-as megmérettetésen – jelentette be Zelcsényi Miklós, aki a közösségi futás létrejöttéért köszönetet mondott a Mom Sportnak és a Hegyvidék Önkormányzatnak.

ub_pohar01

A kerület részéről Váczi János vett részt az eseményen, az alpolgármester nemcsak elindította a versenyt, hanem a futókat is köszöntötte. Felhívta a figyelmet, hogy a rajtot azon az újonnan kialakított Fácános téren jelöték ki, amely a hegyvidékiek szavazatai alapján kapta a nevét. Itt állt korábban a Fácános Vendéglő, mely évtizedekig az enyészeté volt, míg a Normafa rehabilitáció kapcsán a vagyonkezelése az önkormányzathoz került. Így valósulhatott meg az utóbbi évek egyik legnagyobb kerületi beruházása, a felújított és modernizált épületbe a Zugligeti Általános Iskola felsős osztályai költöztek. A fejlesztés részeként modern tornacsarnok is épült.

„A Hegyvidéki Önkormányzat szívesen áll az egészséges életmódot, a rendszeres mozgást és sportot népszerűsítő programok mellé. Ezért is üdvözöltük a mostani futóverseny megrendezését, amihez az úthasználat ingyenes biztosításával járultunk hozzá” – hangsúlyozta Váczi János.