Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján

Idén a járványhelyzet miatt nem ünnepelhetünk együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. Rendhagyó módon videóra vettük az ünnepi műsort, amelyet most megosztunk Önökkel.

Mi, magyarok, a történelem során sokszor voltunk nehéz helyzetben. Ám ezek a helyzetek idővel megoldódtak, mert bíztunk magunkban, bíztunk a közösség és az összetartozás erejében.

1956. október 23-án sorsfordító események kezdődtek, amelyek megmutatták, hogy a magyar nép példátlan erőt és bátorságot mutatva képes az összefogásra.

Tisztelgünk 56 hőseinek, mártírjainak emléke előtt, és keressük a forradalomnak a mi hétköznapjainkra is érvényes üzenetét.

Ez pedig az együttműködés. Mert ma – ha más okból is – ismét az együttműködés a győzelem kulcsa. Ezúttal egy járványt kell legyőznünk – fegyelemmel, közös akarattal, együttműködve egymással. Közös ügyünk van újra, a vírus elleni küzdelem.

Megváltoztak a hétköznapok, megváltoztak a bejáratott szokások, a közösségi kapcsolatok jól bevált rutinjai. Mindannyiunknak alkalmazkodnia kell az új helyzethez, mert csak így vigyázhatunk magunkra és egymásra. Ez az egymásra utaltság, ez a közös sors közelebb visz egymáshoz, még akkor is, ha fizikailag távolságot kell tartanunk. Nekünk most ezt a küzdelmet kell megvívnunk, miközben fejet hajtunk 56 hősei előtt.

A korábban rögzített felvételeket az önkormányzat ünnepi megemlékezéséről az alábbi videón tekinthetik meg:


 

Hegyvidéki Önkormányzat