Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Útépítések kezdődnek

Útépítések kezdődnek

Több helyen kezdődött el, vagy kezdődik meg hamarosan nagyobb útépítés a XII. kerületben. Már folyamatban van a Zsolna utca komplett útpálya- és járdafelújítása a Zsibói utcától az Istenhegyi lejtőig. A fejlesztés részeként, a járda és az úttest burkolatcseréjén kívül, a pályaszerkezet nagyobb része és a szegélyek is megszépülnek.
Több mint 300 méter hosszan újul meg az útpálya és a járda a Méra utcában. A Fodor utca és a Mártonhegyi út közötti szakaszon a rossz állapotú szegélyeket a szakemberek elbontják, és új szegélyköveket helyeznek el. Mivel az óvoda előtti térkőburkolatú parkoló és az ahhoz tartozó szegélyek megfelelő állapotúak, azok megmaradnak, ugyanakkor az óvodával szemben lévő, aszfaltburkolatú parkolók megszépülnek. Szintén megújul a Mártonhegyi út előtt lévő sebességcsökkentő küszöb.
A pályaszerkezet jelentős részét kicserélik a munkások a Lóránt úton, ahol a Lóránt köztől az Istenhegyi útig tartó úttestet és járdát érinti a teljes körű rekonstrukció. Nemcsak a burkolatokat, hanem a rossz állapotú szegélyeket is újakra cserélik, valamint felújítják az Istenhegyi út előtti sebességcsökkentő küszöböt.
Jelentős beruházás a Virányos út felújítása. A Zugligeti út és a Mese utca között új szegélyeket és futósorokat épít be a kivitelező, amely felújítja az útburkolatot, a térkő sebességcsökkentő küszöböket, az öntött aszfaltból készült járdát, valamint a Márffy és a Visszhang utca közötti, aszfaltburkolatú parkolókat is.
A lakók továbbra is bejelentést tehetnek, ha valahol úthibát tapasztalnak. A főutak és a tömegközlekedéssel érintett utcák a fővároshoz tartoznak, ezek esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni. Minden más úthiba elhárítását a www.hegyvidek.hu honlapon keresztül lehet kérni.
Több helyen zajlanak közműmunkák a Hegyvidéken. Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából az Észak-Budai Zrt. elektromos kábelt fektet a Virányos út 23/d és a Zugligeti út 7. közötti járdaszakaszon, a Mártonhegyi út 23. előtt (a Mártonlak és a Tállya utca között) és a Fodor utca 28–34. közötti járdarészen, a kutyafuttató mellett.

Forrás: https://www.hegyvidekujsag.hu/