Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Útfelújítás a Szendrő utcában

Útfelújítás a Szendrő utcában

Megújult a Szendrő utca közel négyszáz méter hosszú szakasza, ahol nemcsak az úttestet, hanem a járdát és a szegélyeket is rendbe tette az önkormányzat.

Noha az önkormányzat rendszeresen karbantartotta a Szendrő utca Nógrádi és Diana utca közötti szakaszát is – erre bizonyítékul szolgáltak a kátyújavítások miatt egyre szaporodó foltok –, itt az utóbbi időben már foltozással sem lehetett érdemi állapotjavulást elérni. Az útpálya sok helyen megsüllyedt, hullámossá vált, illetve a szegélyek is hiányosak voltak vagy tönkrementek, ezért elengedhetetlenné vált a teljes felújítás.

bejaras09

„Arról, hogy a legrosszabb állapotú utak közül melyek felújítása valósuljon meg egy-egy évben, a civil tagokból álló Hegyvidéki Útfejlesztési Testület dönt” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán polgármester a Szendrő utca megújult részeinek átadásán. Egy helyi lakostól kölcsönzött megfogalmazása szerint a mostani fejlesztés a „magyar Beverly Hillst”, azaz a Hegyvidék egyik legszebb, csendes környékét érintette, ahol azonban hétköznapokon, csúcsidőben – főként a környékbeli iskolák miatt – jelentős az autóforgalom.

szendro_utca03

Péczely Attila, a körzet képviselője arról beszélt, hogy az egy évvel ezelőtti, Nógrádi utcai útfelújítás után idén ismét jelentős beruházás valósult meg az Istenhegyen. A Szendrő utca 380 méter hosszúságban újult meg, ennek során 2300 négyzetméteren aszfaltoztak, 760 méter hosszon szegélyt építettek, illetve a páratlan oldali járdát is teljesen felújították. A járda kialakításánál mindenütt figyelembe vették a telekkapcsolatokat, valamint a megfelelő vízelvezetésre is nagy gondot fordítottak.