Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Visszakaptuk végre a Gesztenyés kertet!

Visszakaptuk végre a Gesztenyés kertet!

Hónapokon át néhány önkényes területfoglaló, demonstráló foglalta el az egyik legnépszerűbb és legszebb hegyvidéki parkunk, a Gesztenyés kert egy jelentős részét, ahol életvitelszerűen éltek, sátrakkal, mozgóvécékkel, főzőeszközökkel, tisztálkodáshoz szükséges eszközökkel felszerelve. A területfoglalók a jogszabályok adta kiskapukat kihasználva, különböző indokokkal – jellemzően a Covid-járvánnyal kapcsolatos témákban – többször is meghosszabbították életvitelszerű demonstrációjuk idejét.

A sokszor arrogáns, a járókelőkkel, a hatóságokkal és az önkormányzati intézmények munkatársaival szemben egyaránt agresszív és trágár viselkedésük felháborodást és félelmet keltett a park látogatóiban, akik között nagyon sok a kisgyermekes család.

A Hegyvidéki Önkormányzat a tavaszi idő beköszöntével – évtizedek óta hagyományosan – sok szabadidős kulturális és gyerekprogramot szervez a Gesztenyés kertbe a kerületben élők és az ide látogatók számára.

Elismerjük és tiszteletben tartjuk mindenki jogát a véleménynyilvánításra, de a szabadságjogokkal való szándékos visszaélést a helyi lakóközösség kárára elfogadhatatlannak tartjuk.

A járványhelyzet végével, különösen fontosnak tartjuk a szabadtéri közösségi rendezvényeket, ezeket időben bejelentettük, amit a rendőrség tudomásul vett. Egyben jogerős határozatot hozott, hogy a rendezvények idejére a január óta ott demonstrálók bontsák el a sátraikat és állítsák vissza az eredeti állapotot a parkban.

Szerencsére a szervezők belátták, hogy ez a helyzet tarthatatlan, és szép rendben, az önkormányzat segítségével péntek éjjelre felszámolták a sátortáborukat, így hat hónap után újra visszakaphattuk végre a parkot.

gesztenyes_demonstracio2