Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Zebrát nem létesít a Főváros, ezért táblák segítik a jövő héttől a forgalmat a Böszörményi úton

Zebrát nem létesít a Főváros, ezért táblák segítik a jövő héttől a forgalmat a Böszörményi úton

A Böszörményi úti egykori irodaépület bontása miatt, a gyalogosok és az autósok biztonsága érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat tervezni kezdte új gyalogosátkelő kialakításának lehetőségét. A hosszú engedélyeztetési eljárás kivárására azonban nincs idő, ezért az önkormányzat az illetékes Fővárosi Önkormányzattal és a rendőrséggel közös egyeztetést kezdeményezett. Erre ma sor is került. A Főváros illetékese, a Böszörményi út feletti kezelési jogot gyakorló Közút munkatársa legnagyobb megdöbbenésünkre arról tájékoztatta az egyeztetés résztvevőit, hogy nem engedélyezi ideiglenes gyalogosátkelő létesítését az érintett területen.

A Hegyvidéki Önkormányzat tovább küzd az itt élők biztonságáért. Azt már ma sikerült elérni, hogy a jövő hét első napjaiban útszűkítés, figyelemfelhívó és veszélyt jelző táblák, valamint sebességkorlátozás bevezetése javítsa a közlekedők biztonságát.

Miután az Önkormányzat és a hatóság egyaránt leállíttatta a bontást, a Böszörményi út 20-22. szám alatt található irodaépületnél jelenleg csak a hatóság által kötelezően előírt veszélytelenítési munkálatok folynak.

A veszélytelenítési munkálatok lezárulta után csak további intézkedést követően lehet folytatni a bontási munkálatokat.