*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Megszűnt a fokozott zajterhelés a Déli pályaudvar környezetében

Az Avar utcaiak régóta szenvedtek a Déli pályaudvaron éjszaka dolgozó dízel tolatómozdony zajától. Többször megkeresték ezzel a problémával az Önkormányzatot, de hiába történt több bírságolás, a probléma nem szűnt meg.
Ez év tavaszán Fonti Krisztinának, a körzet önkormányzati képviselőjének sikerült végre elérnie Pokorni Zoltán és dr. Gulyás Gergely országgyűlési képviselő segítségével, hogy száműzzék a Déliből a dízel tolatómozdonyt.

Az időseket köszöntötték

1991-ben nyilvánította október 1-jét az ENSZ közgyűlése az idősek világnapjává. Ebből az alkalomból idén is műsoros délutánnal és ajándékokkal kedveskedett az önkormányzat a kerületi szépkorúaknak.

Gyalogoljunk együtt, mert gyalogolni jó!

„Mi is gyaloglók vagyunk! Hegyvidékiek a Normafánál” címmel szakmai konferenciát szervezett a Hegyvidéki Kulturális Egyesület és a Hegyvidéki Kulturális Szalon. A mindennapos mozgást népszerűsítő programon egy új kerületi gyaloglóklub elindítását is bejelentették.

Autómentes nap két keréken és „helikofferen”

Roncstelepi biciklikből épített játékcsodák, kerékpáros turmixkészítés, méhbemutató, valamint számtalan kézműves foglalkozás, ügyességi vetélkedő és zenei program várta a Gesztenye Napok és a Hegyvidéki Autómentes Nap közönségét szeptember utolsó vasárnapján.

Főszerepben az egészségmegőrzés

A szokásoknak megfelelően idén is mindenki ingyenesen, előzetes regisztráció és beutaló nélkül vehetett részt a hagyományos őszi
egészségnapon. A programon több ezer vizsgálatot végeztek el a szakemberek.

Különleges Mihály nap a Waldorf-iskolában

Elindult a tanév a Mátyás-tábor modern épületében otthonra talált első magyaroroszági gyógypedagógiai Waldorf-iskolában. A sajátos
nevelésiigényű gyerekeket fogadó Rózsaház elsőseinek Mihály napi ünnepségén Pokorni Zoltán polgármester is részt vett.

Megszépült a Pagony utcai játszótér

Mamut-, zsiráf- és tigrisformájú játékkal is bővült a Pagony utcai játszótér, aminek felújítását az ide járó családok igényei alapján végezte el az önkormányzat.

Eredményeink

A Hegyvidék több mint kerület. Büszkék lehetünk értékeink megőrzésére, a kerületi polgárokkal együttműködésben történt számos fejlesztésre. Ilyenek a közösség bevonásával zajlott játszótérfelújítások, a hároméves rendelőfelújítási programunk, a bölcsődék, óvodák, iskolák bővítése, korszerűsítése, kulturális és sportintézményeink fejlesztése. Újjászületett az egykori lóvasút-végállomás műemlék, valamint a hajdani Fácán vendéglő védett épülete. Megvalósult számos eleme a Normafa rendbetételének, valamint a környezettudatosság jegyében és a zöldfelületek megóvásáért létrejött a Hegyvidéki Zöld Iroda. A Hegyvidék mára a főváros egyik legbiztonságosabb kerülete lett. Tekintse meg tájékoztató kisfilmjeinket!

Hétvégi útlezárás a Csörsz utcában

2019. szeptember 29-én, vasárnap 04 órától 23 óráig a Csörsz utca 41. és 53/a szám közötti útszakasza (MOMkult és a MoM Sport között) lezárásra kerül a Hegyvidéki Autómentes Nap rendezvény kapcsán.

Megújult a Zugligeti úti rendelő

Gulyás Gergely országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Pokorni Zoltán polgármester adta át a Zugligeti út 60. szám alatti, teljes egészében felújított háziorvosi rendelőt.

Ultrabalatonisták a Zugligetben

Futóverseny, ahol nem számít az eredmény, mégis értékes nyereményekhez lehet jutni? Nincs ellentmondás, a Zugligeti Általános Iskola elől rajtoló NN Ultrabalaton közösségi futása pontosan erről szólt: eredményhirdetés nem volt, így minden célba érő
győztesnek érezhette magát.

Fővárosi támogatással újult meg a Tállya utcai park

Teljes egészében megújult a Fodor és a Tállya utca találkozásánál lévő park, ahol új játszótér épült, bővítették a felnőttek sportolási lehetőségeit, kilátópontot és illemhelyet alakítottak ki, továbbá kis fűszerkeret is létrehoztak, amit a környékbeli óvodások gondoznak.