*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Ismét megnyitotta kapuját a hegyvidéki adventi vásár

Karácsonyi illatok, kedves árusok, egyedi kézműves portékák – immáron tizenhetedik alkalommal nyitotta meg kapuját az adventi vásár a Városháza téren, ahol december 19-ig ünnepi programokkal várják az karácsonyra készülő hegyvidékieket.

Zarándokút a Hegyvidéken

Pokorni Zoltán polgármester részvételével rendezte meg szokásos évzáró találkozóját a Magyar Zarándokút Egyesület. A programnak, a hagyományoknak megfelelően, a Kulturális Szalon adott otthont, az esemény az „Év zarándoka - 2019” díj átadására is alkalmat adott.

Az első tíz év

A Galéria12 Egyesület alkotóművészeinek jubileumi kiállítását nyitották meg november 26-án, amely december 12-ig tekinthető meg a Hegyvidék Galériában.

Segíti az önkormányzat a tűzoltókat

Az eszközbeszerzések, fejlesztések támogatása mellett anyagi juttatásokkal is igyekszik segíteni a katasztrófavédelem, így a tűzoltóság mindennapi munkáját a Hegyvidéki Önkormányzat. Ezúttal a kerületiek biztonsága felett őrködő dolgozókat jutalmazták, a hagyományos év végi ünnepségre a Hegyvidéki Kulturális Szalonban került sor.

 

Jó helyre került a veszélyes hulladék

Idén ősszel is ellenőrzött keretek között szabadulhattak meg a lakásokban felhalmozott elektronikai hulladéktól, rossz háztartási gépektől, a lemerült elemektől, akkumulátoroktól és festékektől a hegyvidéki polgárok. A veszélyes hulladék ingyenes leadására a Thomán István utcai parkolóban biztosított lehetőséget az önkormányzat.

Fotók a változó világról

A Galéria 12 Egyesület művészeinek alkotásaiból nyílt tárlat november 19-én, a Galéria 12 kávézó és Borbárban, amely december 7-ig tekinthető meg.

„Számomra az igazi biztonságot egész életemben a hit adta”

A Hegyvidék Díszpolgára kitüntető címet olyan személyek kaphatják meg, akik valami maradandót alkottak, és büszke lehet rá a kerületünk. A több mint hetven éve a Hegyvidéken élő Fekete György neve már többször felmerült a jelöltek között, de megvolt az oka, hogy miért csak most vehette át a díjat.

 

Közmeghallgatás

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. december 11-én 17.00 órakor KÖZMEGHALLGATÁST tart a Budapest Főváros XII. kerület Zugligeti Általános Iskola új épületében.