*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Sikeres hulladékgyűjtés

A környezetvédelem szempontjából rendkívül fontos, hogy a kidobásra ítélt elektronikai eszközök, akkumulátorok ne a szemetesekbe kerüljenek – ez egyébként is szabálytalan –, hanem szakszerűen legyenek szétszerelve, mivel így biztosítható a bennük található veszélyes anyagok ártalmatlanítása.

Sakkasztalt avattak a Mókuska-játszótéren

A környéken élők és az önkormányzat összefogásával új sakkozóhelyet alakítottak ki a Városkút mellett, a két évvel ezelőtt létrehozott játszótér és fitneszpark területén.

Téravató a Libegőnél

Parkos pihenőhely lett a Libegő felső végállomása előtti, korábban aszfalttal burkolt tér, amit Gulyás Gergely országgyűlési képviselő és Pokorni Zoltán polgármester közösen adott át a kirándulóknak.

Az Ősz színei

A 15. születésnapját ünneplő Budai Képzőművész Egyesület őszi tematikájú tárlata nyílt meg a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal – Folyosó Galériájában (Budapest XII., Böszörményi út 23-25. I. em.) november 22-án.

A Normafa név is védelmet kapott

A Normafa név engedélyhez kötött használatáról, egy új közösségi barkácsműhely kialakításáról, valamint állami ingatlanok cseréjéről, átvételéről is tárgyalt novemberi ülésén az önkormányzat képviselő-testülete.

Futóklub a Gesztenyés kertben extra szolgáltatásokkal

Ősszel vehették hivatalosan is birtokba a Gesztenyés kertben újonnan kialakított futókört a kerületiek, akiket most, az Aktív Hegyvidék program keretében hív rendszeresen mozogni a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.

Hazai siker az Erkel Ferenc Sakk Emlékversenyen

A Hegyvidéket kilenc évig otthonának tudó Erkel Ferenc nemcsak világhírű zeneszerző, hanem nagyszerű sakkozó is volt. Nevéhez fűződik az első magyarországi sakkegylet, a Pesti Sakk-kör létrehozása, egy alkalommal még korának legjobb magyar sakkozóját, Szén Józsefet is legyőzte.

Ötvenéves a Solti György Zeneiskola

A MOM Kulturális Központ zsúfolásig megtelt színháztermében ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Solti György Zeneiskola. A jubileumi gálakoncerten a muzsikarajongók nemcsak színvonalas produkciókat hallhattak, de az emblematikus hegyvidéki intézmény múltját is megismerhették.

Kibővült a Tamási iskola főépülete

Új emelettel bővült a Tamási Áron iskola „A” épülete: a közel félmilliárd forintos beruházást az önkormányzat finanszírozta, hogy végleges megoldással segítse az évek óta férőhelyproblémákkal küzdő intézményt.

Elismerés az új Hegyvidék Galériának

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Építész Kamara építészeti nívódíjpályázatán kiemelt dicséretet kapott a Hegyvidék Galéria új, Királyhágó téri kiállítóterme.