*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Elindult a Hegyvidéki Barkácsműhely

Hiánypótló szolgáltatást indított az önkormányzat a Hertelendy utca 8. alatt, ahol Fekete Mihály kerületi lakos javaslatára, egy minden igényt kielégítő barkácsműhelyt rendeztek be. A teljesen felújított helyiségbe telepített gépek és eszközök használatáért óránként mindössze háromszáz forintot kell fizetni.

Akadálymentesítés az idősek lakásaiban

Az önkormányzat az Otthon megöregedni programmal kíván segítséget nyújtani a hetven év feletti időseknek, hogy kisebb átalakításokkal minél tovább biztonságban élhessenek lakásaikban.

Már szavazhatunk a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Kihirdették a szervezők a Kaszás Attila-díj közönségszavazásán induló jelölteket: idén Harsányi Attila, Király Attila, illetve Orosz Ákos színművészre voksolhatnak a nézők, hogy egyikük elnyerje a rangos szakmai elismerést.

Közel egymillió látogató a Normafán

A Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban tartotta nyári ülését a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal, a szakmai találkozón Pokorni Zoltán polgármester mutatta be a Normafa-programhoz kapcsolódó fejlesztéseket.

Kamatmentessé tennék a liftfelújítási célú hitelt

A társasházi felvonók felújításához vagy létesítéséhez igénybe vehető állami kamattámogatott kölcsön felvételét segítené az önkormányzat – ennek lehetővé tétele érdekében rendeletmódosítást fogadott el a képviselő-testület.

Elismerések egészségügyi dolgozóknak

Semmelweis-nap alkalmából adták át a kerület legmagasabb, egészségügyi dolgozóknak adományozható elismeréseit, a Hegyvidék Egészségügyi Ellátási Díjat és a Polgármesteri dicséretet. A kitüntetéseket idén dr. Csalay László háziorvos, valamint Lassányi Anna asszisztens és Magdusné Dobsinai Katalin körzeti ápoló kapta. Rajtuk kívül a kerület új címzetes főorvosait, és nyugállományba vonuló szakembereit is köszöntötték.

Munkácsy-díjasok a Hegyvidék Galériában

A Hegyvidék Galériában június 18-án nyílt és július 6-ig látható a 2019-ben Munkácsy díjjal kitüntetett képzőművészek tárlata. Metykó Viktória fuvolaművész és Kis Levente gitárművész, a Solti György Zeneiskola tanárai Bartók Román népi táncok című művéből játszott részletekkel köszöntötték a népes közönséget, majd Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere üdvözölte a művészeket, akik – egy rejtőzködő alkotó kivételével – mind kiállítottak.