*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Megújultak a Normafa úti háziorvosi rendelők

2016 óta már tizenegy háziorvosi rendelő korszerűsítését végezte el a Hegyvidéki Önkormányzat. Az elmúlt hónapokban a Normafa úti felnőtt és gyermekrendelő újult meg kívül-belül.

Szebb és még biztonságosabb lett a Városmajori futókör

Öt évvel ezelőtt adta át az önkormányzat a Városmajor parkban kialakított modern, 585 méter hosszúságú futókört, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend a kerületiek körében. Éppen emiatt vált szükségessé a pálya felújítása, melyet a Városmajor Futóklub tagjai közös edzéssel adtak át.

Felhívás - robbanószerkezet hatástalanítása

Tisztelt Hegyvidéki Polgár! A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több II. Világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek a hatástalanítás idejére, 2019. április 10-ére biztonsági zárást rendeltek el a környéken. A hatóságnak több száz lakást, valamint a környező irodaházakat, hoteleket és vendéglátó helyiségeket kell kiüríteni.

Kiváló eredményekről számolt be a rendőrkapitányság

Rendkívül jó teljesítményt tudtak felmutatni a hegyvidéki rendőrök, tavaly még az egy évvel korábbi, szintén kiemelkedő eredményeket is sikerült felülmúlniuk – derült ki Sztanyó István rendőrkapitány képviselő-testületi beszámolójából.

Magyar Szentek Csarnoka a Hegyvidékről

Ötszázhúsz szent, boldog, felterjesztett vagy boldog emlékezetű, Nagy-Magyarországgal valamilyen módon kapcsolatba került személy kapott helyet, a Hegyvidéken élő dr. Buzády Tibor legújabb könyvében. A Magyar Szentek Csarnoka című kötetet a kulturális szalonban megtartott író, olvasó találkozó keretében ismerhették meg a kerületiek.

Előadás Nemes Nagy Ágnesről

A Hegyvidék Kulturális Szalon egyik termének névadójáról, Nemes Nagy Ágnesről hallhatott előadást a szalonegyetem közönsége március 27-én. A programon Ferencz Győző, költő, irodalomtörténész, egyetemi tanár Nemes Nagy Ágnes életművéről, alakjáról beszélt, Fullajtár Andrea színművész, a verseket illetve a prózaírásokat tolmácsolta.

A kör és a négyzet

Öt éve működik a Hegyvidéken a Kortárs-Modern Art Alkotó Kör, amely a festészettel foglalkozni akaró művészetbarátoknak biztosít tanulási lehetőséget. A legutóbbi kurzus anyagából, a közösségnek otthont adó, kulturális szalonban nyílt kiállítás.

Járjunk együtt! – a Hegyvidéken

A Városháza téren egy hatalmas Hegyvidék-térkép tűnt fel, amin egyre csak szaporodnak a színes rajzszögek: egy kérdőív kitöltése mellett így jelölhetik meg a kerületben élők azokat a járda nélküli utcákat, ahol a gyalogosok védelme érdekében figyelemfelkeltő táblákra, felfestésekre tartanának igényt.