*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Grundból lett játszótér a Mártonhegyi úton

Kicsi, de családias játszótér újult meg a Mártonhegyi úton, ahol a környékbeli családok javaslatára, ismeretterjesztési céllal fűszer- és gyógynövénykertet is kialakítottak.

Megszépült a Rácz Aladár úti játszótér

A környékbeliek szavazatai alapján választotta ki az önkormányzat azt a koncepciót, ami alapján megújult a Rácz Aladár úti játszótér. A legtöbb játék a fák lombjai, illetve napvitorla alá került, így nyáron nem a tűző napon, hanem hűsítő árnyékban tölthetik az időt a gyerekek és szüleik.

Suhángprogramot indított az önkormányzat

Az „Urban Green Belts (UGB) – Városi zöldövezetek” címmel meghirdetett, európai uniós támogatású projekt keretében a Hegyvidéki Önkormányzat a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány együttműködésével elindította a Hegyvidéki Csemete- és Suhángprogramot.

Vakáció

V A K Á C I Ó ! Ez a szó hamarosan valamennyi iskolai osztály táblájára felkerül, hirdetve a nyári szüntet, mely minden diák számára korosztálytól függetlenül egyet jelent a kikapcsolódással, és a kalandokkal. Annak érdekében, hogy a nyári vakáció, és a családdal együtt töltött szabadság mindenki számára egyaránt pozitív élmény legyen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az autóval útnak indulók figyelmét.

Nagyszabású fejlesztés indul a Tállya utcai parkban

A fővárosi TÉR_KÖZ-pályázaton elnyert támogatásból, valamint a kerület saját forrásából teljes egészében megújul a Fodor utca és a Tállya utca sarkán lévő park. A terveket a környéken élők bevonásával készíttette el az önkormányzat.

Átadták a Szent Ferenc Kórház új épületszárnyát

A fejlesztés első ütemében egy több mint 1800 négyzetméteres épületrésszel bővült az intézmény, helyet adva negyven új betegágynak, a képalkotó részlegnek, szakrendelőknek és rehabilitációs tornatermeknek.

Átadták a kibővített Svábhegyi Bölcsődét

Az állam és az önkormányzat együttműködésével, európai uniós támogatással kibővült a Svábhegyi Bölcsőde. A közel hatszázmillió forintos beruházás során két új épületszárnyat alakítottak ki, a régi épületrészeket és a játszóudvart pedig teljeskörűen felújították.

Különleges produkciók a kulturális fesztiválon

Huszonharmadik alkalommal adott otthont a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiváljának a Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium. A Hegyhát utcai intézményben ezúttal hatszázötven, sajátos nevelési igényű diák bizonyította be, hogy mindenkiben ott van a tehetség.

Tizedszerre is fellobbant az olimpiai láng

Az állandó helyszínnek számító dr. Koltai Jenő sportközpontot átépítése miatt, a Czakó utcai sportpálya adott otthont a jubileumi, tízedik Hegyvidéki Olimpiának, amelyen az ókori játékok versenyszámait idézték fel a kerületi iskolák ötödikes diákjai.

Fejlesztés a Szent János Kórház új szakrendelőjében

A Szent János Kórház nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti és gasztroenterológiai szakrendelése átköltözött a megújuló Kútvölgyi-tömbbe, és hamarosan a többi kórházi járóbeteg-rendelés is itt kap helyet.