*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Közmeghallgatást tartott az önkormányzat

A Szent János Kórház fejlesztéséről, a Testnevelési Egyetem beruházásáról, lakópark-építési tervekről, gyalogos, autós és tömegközlekedési problémákról, javaslatokról egyaránt szó esett a Hegyvidéki Önkormányzat idei közmeghallgatásán.

Ünnepi ebéd az időseknek

Mintegy száz hegyvidéki nyugdíjast látott vendégül az önkormányzat a MOM Kulturális Központban.

Angyalok a Galéria12-ben

Rendhagyó alkotóművészi kiállítással teszi szebbé, meghittebbé a karácsonyvárás időszakát a Galéria 12 Egyesület művészközössége. Az „Angyalok küldik az értéket” című tárlat egyben a kerületi alkotókat tömörítő civil kezdeményezés tízéves fennállását is ünnepli.

Sikeres a HÚT és az önkormányzat együttműködése

A helyi kommunális adóból származó bevételt út-, járda- és lépcsőfejlesztésekre fordítja az önkormányzat. Hogy pontosan melyik útszakaszok újuljanak meg, arra a civil tagokból álló Hegyvidéki Útfejlesztési Testület (HÚT) is javaslatot tehet. Az idei beruházásokról az évzáró ülésen számolt be az önkormányzat illetékes irodája.

Mindenki győzött a Mikulás kupán

Kétszáznál is többen álltak rajthoz a Városmajor utcai sportközpontban megrendezett Mikulás Kupán, ahol a Hegyvidéki Úszóiskola növendékei és a kötelező kerületi úszásoktatáson részt vevő gyerekek álltak rajtkőre. A verseny végén, helyezéstől függetlenül, mindenkinek járt az ajándékcsomag, amit természetesen maga a Mikulás osztott szét az úszópalánták között.

Százötven éves a gyakorlóiskola

A budai tanítóképző alapításának 150. évfordulója alkalmából nagyszabású gálaestet rendezett az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola a MOM Kulturális Központban.