*

Bibedombi Szörnyhatározó - Hanga Réka illusztrációs online kiállítása és interjú az alkotóval

A kiállítás eredetileg megtekinthető lett volna március 28-ig a Virányosi Közösségi Házban, azonban a koronavírus okozta járványhelyzet felülírta a terveket.
Akinek nem volt lehetősége megnézni a kiállítást személyesen, most online formában megnézheti a Virányosi Közösségi Ház honlapján, ahol az alkotóval készült interjú is elolvasható, melyből érdekességek derülnek ki a könyv színpadra viteléről és Hanga Réka mesél a karanténhelyzetben kialakult napjairól is.

https://viranyos.hu/bibedombi-szornyhatarozo/

„Vannak enciklopédiák mindenféle dolgokról, sőt vannak bestiáriumok, de kitalált szörnyekről enciklopédiát még nem csinált senki. Biztos csinált egyébként valaki a világban, szóval nem találtuk fel a spanyolviaszt... De úgy gondoltuk, ez egy jó svungot adna neki. Egy enciklopédia-paródia, ami egyszerre szórakoztató és egyszerre informál is.” (Adamik Zsolt) A kiállításon Hanga Réka illusztrációi voltak láthatóak, amelyeket Adamik Zsolt Bibedombi Szörnyhatározó című könyvéhez készített. A megnyitón a szerző, Adamik Zsolt olvasott fel a könyvből, az illusztrátorral pedig szörnykészítő műhelyfoglalkozáson vehettek részt a gyerekek.