Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Családi alkotósarok

2022. szeptember 17. (szombat) | 10:00–12:00
Hegyvidék Galéria

Komolyan ilyen könnyű? – Játék és alkotás a légiesség jegyében

 

A játékos elemekkel, történetmeséléssel és kreatív alkotómunkával átszőtt foglalkozás keretében a gyerekek megismerkedhetnek Nagy Gabriella festőművész tájképeivel és csendéleteivel. A tárlaton a Prédikálószékről a Dunakanyar lenyűgöző látképe tárul a kicsik elé, az alkotásokon végigkövethetik a különböző légköri jelenségek hatására folyamatosan változó természetet.

A festményeken megjelenő éteriség, finom árnyalatok és a víztükör sejtelmessége különös hangulatot kölcsönöz a műveknek. Az alkotásokból sugárzó légiességet a gyerekek az érzékszervekre ható játékos feladatokon keresztül tapasztalhatják meg. A foglalkozást kreatív alkotómunkával zárjuk, ahol a nyári vakáció során átélt kalandok helyszíneit elevenítjük fel: a színkeverés technikájával ismerkedünk, szivaccsal, alufóliával, hurkapálcákkal dolgozunk, térhatások érzékeltetésével kísérletezünk, fülpiszkáló segítségével erdőt alkotunk.

A program fejleszti a gyerekek forma- és térlátását, a sok-sok kreatív feladat által könnyebben befogadják a kiállításon látottakat.

 

Időpont: 2022. szeptember 17. (szombat) 10:00–12:00

 

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

 

Ajánlott korosztály: 3–10 évesek

 

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2022. szeptember 16-án, pénteken 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

 

 

Kép // Nagy Gabriella: All You Need is Less, 2022; olaj, vászon, 30 × 30 cm