*

Hegyvidéki mesék: A Jókai Klub meseíró pályázata

2020. szeptember 30. | 14:00
Lívia-villa

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Folytasd a történetet!

A Jókai Klub „Hegyvidéki mesék”címmel 2020-ban is meseíró pályázatot hirdet általános iskolák alsó illetve felső tagozatos tanulói részére.

Ebben az évben Nógrády Gergely író mesekezdésének a folytatása és a mese címének a kitalálása lesz a feladat.

(A mesekezdet a pályázati felhívás végén található.)

A mese terjedelme: maximum 2 gépelt oldal (kb. 3600 karakter) lehet, a betűtípus Times New Roman, 12-es, normál sablon.

A beérkezett pályamunkán szerepeljen a pályázó neve, kora, az iskola neve, a felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetősége.

A pályamunkákat elektronikusan a jokaiklub@jokaiklub.hu e-mail címre vagy nyomtatott formában a Jókai Klub 1121 Budapest, Hollós út 5. címre várjuk.

A mentés módja: a pályázó neve_mese címe

Azokat a pályázatokat tudjuk csak elfogadni, amelyek a kiírási feltételeknek megfelelnek!

 

A PÁLYAMUNKÁK BEADÁSI HATÁRIDEJE: 2020. SZEPTEMBER 22.

Eredményhirdetés és díjátadás: SZEPTEMBER 30-ÁN, 14.00 ÓRAKOR A LÍVIA-VILLÁBAN 1121 (KÖLTŐ UTCA 1/A.)

 

A mese címe ?

Fenn, a Pilis hegységben áll egy terebélyes csertölgy. Őrfa az a tölgy, Héjahant határát jelezi. Ha elhagyod, egyszerre a halál jeges leheletét árasztó, nappal is sötétbe burkolózó Mirrén-rengetegben találod magad, hol fakó árnyak siklanak a fák között.

Ördögarcú szerzetek lakják azt az erdőt, alacsony növésű, tömzsi figurák, a leghórihorgasabb sem éri el egy kilencéves gyermek magasságát. Fejük búbján fürtös, dús szőrzet feketéllik, homlokuk alatt szabálytalan, bozontos szemöldök kanyarog. Húsos ábrázatukkal, cserzett bőrükkel, széles, tömpe orrukkal már-már komikusan csúnyák. Tarka vászonöltözéket és bőrből szabott lábbelit viselnek, s örökké a nedves föld szúrós szaga terjeng körülöttük.

Ők a mókárok, a jövőlátó Tükör védelmezői. A Tüköré, amit évszázadok óta oly sokan szeretnének megkaparintani. Hisz aki a jövőt ismeri, annak a hatalma rendkívüli.

Egy ideje nem volt háború errefelé. Mintha elment volna az emberek kedve a mókárokkal való hadakozástól. Hanem az utóbbi napokban állig felfegyverzett katonák csellengtek a Mirrén-rengeteg környékén. A Tükröt rejtő barlangot kutatva bóklásztak a Pilis elhagyatott ösvényein. Héjahanton túl persze nem merészkedtek. Egyelőre.

……………………………………………folytatás…………………………………………….

Pályázó neve, kora, az iskola neve, a felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetősége.

 

A pályázat szövege letölthető a Jókai Klub honlapjáról: www.jokaiklub.com