Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

JAZZPÉNTEKEK A JÓKAI KLUBBAN: FRANKIE LÁTÓ ÉS AZ EWIVA TRIÓ

2020. szeptember 4. péntek | 19:30
Jókai Klub

Hangulatos gipsy-jazz klubkoncerttel indul újra a JazzPéntekek a Jókai Klubban koncertsorozat. A színpadon a világhírű Frankie Látó, jazzhegedűs, új formációjával, az EWIVA Trióval.
Családias klubkoncertre várjuk a közönséget, amely a jazz műfajából adódóan bensőséges, minőségi élőzenével, ahol hazai, kortárs zenészek saját dalaikat adják elő.

Frankie_Lato_Ewiva

 

„Meditatív, ugyanakkor felkavaró és posztmodern. Bartókot a dadaizmussal, a fadót a punkkal, a magyar és más népzenéket a dzsesszel, a kortársat a játékossággal vegyítik a fellépők” (Artner Sisso, Magyar Narancs)

A zenekar főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak hazai, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz. Előadásukban hol a fado és a magyar népzene melankóliája, hol a flamenco vagy a szefárd népzene forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen felismerhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop, elektro- ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.
Tóth Evelin 2018-ban Mogyoró Kornéllal és Frankie Látóval közösen megalakította az Ewiva zenekart, mely az énekesnő becenevéből és olasz kötődésekből született, jelentése: Hurrá! 2019-ben a GetCloser Jazz Fesztiválon Omar Sosával közös esten mutatkozott be a nagyközönségnek.


Tóth Evelin: ének, elektronika

Mogyoró Kornél: HPD-elektronika, dobok, kalimbák, cajon, udu, ritmushangszerek

Frankie Látó: hegedű, basszus, billentyű

 

Élje át Ön is az élőzene varázsát és egy hangulatos jazz estet klubunkban!

 

Belépődíj elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak, valamint Hegyvidék kártyával 1000 Ft.
A JazzPéntekek a Jókai Klubban koncertsorozatot az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

https://www.facebook.com/events/330340924810331/

Jókai Klub, 1121 Budapest, Hollós út 5.

jokaiklub.com