Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

MESEÍRÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Beadási határidő: 2022. szeptember 20.
Jókai Klub

Folytasd a történetet!

 

A Jókai Klub az idei évben is meseíró pályázatot hirdet általános iskolák alsó, illetve felső tagozatos tanulói részére. Ebben az évben Gulyás Anna mesemondó, a HolddalaNap Zenekar énekese, vezetője mesekezdésének a folytatása és a mese címének a kitalálása lesz a feladat.

(A mesekezdet a pályázati felhívás végén található.)

A mese terjedelme: maximum 2 gépelt oldal (kb. 3600 karakter) lehet, a betűtípus Times New Roman, 12-es, normál sablon. A beérkezett pályamunkán szerepeljen a pályázó neve, kora, az iskola neve, a felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetősége. A pályamunkákat elektronikusan a jokaiklub@jokaiklub.hu e-mail, vagy nyomtatott formában a Jókai Klub, 1121 Budapest, Hollós út 5. címre várjuk. A mentés (a fájl neve) formája: a pályázó neve_mese címe

Azokat a pályázatokat tudjuk csak elfogadni, amelyek a kiírási feltételeknek megfelelnek!

A PÁLYAMUNKÁK BEADÁSI HATÁRIDEJE:

2022. SZEPTEMBER 20.

EREDMÉNYHIRDETÉS ÉS DÍJÁTADÁS:

2022. SZEPTEMBER 30-ÁN, 14.00 ÓRAKOR
A JÓKAI KLUBBAN (1121 BUDAPEST, HOLLÓS ÚT 5.)

Az eredményhirdetésen közreműködnek a HolddalaNap Zenekar tagjai.

 „Kedves Meseírók, jó társak!

Így kezdődik idei lemezünkön megjelent mesénk, majd meg is mutatjuk, hogyan folytatódik tovább! De most rajtatok a sor: kíváncsiak vagyunk merre szövitek tovább a történetet! Sok áldást, barátokkal, lelkesítő feladatokkal, élményekkel, természetjárással teli mesés napokat kívánunk Nektek!

Szeretettel, s nagy izgalommal várjuk meséiteket!

Gulyás Anna”

 

Íme, a mese eleje:

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tenger kilencvenkilencedik tüzes szigetén is túl, még azon is túl volt egy iciri-piciri kicsinyke kert. Annak a kelletős kellős közepibe meg egy elmondhatatlanul nagy kert… Abban pedig egy kicsinyke….

Legényke? Leányka? Egérke? Almácska? Írd meg, ki lesz a meséd hőse! Indíthatod útnak így is, de másképp is: “Útra kelt szerencsét próbálni, égi csillagzatjában jó sorsra találni.”

Hiszen innentől a Te kezedben a mese fonala: kanyarítsd arra a történetet, amerre a szíved diktálja!