*

A nyár virágai a Hegyvidéken

2020. szeptember 10. | 18:00
Hegyvidéki Kulturális Központ Tamási Áron terem

A nyári hőség heteiben kerületünk lakosságából is sokan vidéki tájakon, vízpartokon keresnek kikapcsolódást. Az itthon maradókat azonban a Hegyvidék rétjei ilyenkor is tarka virágszőnyeggel várják, és az erdők árnyékában is érdekes növényekre bukkanhat a szemlélődő. Ekkor nyílik az ágas homokliliom, a zászlós csüdfű, a csomós harangvirág, a piros madársisak, a selymes peremizs, az illatos bibircsvirág, a gérbics és a bársonyos kakukkszegfű, hogy csak néhányat említsünk e pompás társaságból. Ők azok, akikért érdemes korán kelni, és még a harmat felszáradása előtt útnak indulni, hogy a Kis-Sváb-hegy rejtett zugaiban, a Hunyad-orom karsztbokorerdejében, vagy a Normafa-gerincről leereszkedve a Harang-völgybe megcsodálhassuk szépségüket. Az előadás során vetített képek segítségével idézzük fel nyári élményeinket, és reméljük, hogy ezáltal jövőre újabb résztvevők csatlakoznak nyári, hegyvidéki kirándulásainkhoz. Az előadáson bemutatjuk a Természet kincsei a Hegyvidéken kiadványsorozatunk első részét, A nyár virágai a Hegyvidéken címmel. A füzet szerzője előadónk, Csontos Péter.

A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a www.hegyvidek.hu/zoldiroda/esemenyek oldalon vagy személyesen a Hegyvidéki Önkormányzat Ügyfélszolgálatán lehet.

Az előadás a Hegyvidéki Zöld Iroda ismeretterjesztő programsorozatának keretében szervezett, a Méhbarát Kerület programhoz kapcsolódó esemény.