Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

NYITOTT TENYÉRREL – online szavalóverseny gyerekeknek és fiataloknak József Attila verseiből

A Virányosi Közösségi Ház a magyar költészet napja alkalmából versmondó versenyt hirdet általános és középiskolásoknak. A verseny témája József Attila költészete. A verseny mentora és a zsűri elnöke Zsalakovics Anikó, az Andaxinház művészeti vezetője, a Suttogók verselőadás rendezője.

Szavaloverseny_plakat_3logo

Anikó segítségével József Attila életművéből kiválogattunk egy csokorra valót, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a számára legkedvesebb verset.

Két korcsoportban várjuk a nevezéseket: 8 éves kortól 12 éves korig, és 13 éves kortól 18 éves korig.

Várjuk a videókat, amelyekben József Attila egy-egy versét szavaljátok el.

Bátorítani szeretnénk a nagyobbak korcsoportjában lévő résztvevőket arra, hogy ha van lehetőségük, éljenek a kreatív videófilm-készítés eszközeivel. A kreatív videókat különdíjjal értékeljük, ha megfelel a célnak, azaz a vers gondolatait, hangulatát ábrázolja.

Nevezni 2021. április 7-én éjfélig a Virányosi Közösségi Ház emailcímére (viranyos@viranyos.hu) eljuttatott videóval és kitöltött, befotózott/beszkennelt szülői hozzájárulási nyilatkozattal lehet. A nyilatkozat honlapunkról letölthető.

Eredményhirdetés: a magyar költészet napján, április 11-én, vasárnap délután 4 órakor a Virányosi Közösségi Ház Facebook-oldalán.

Díjak mindkét korcsoportban:

  • 1.díj: könyv + ajándékcsomag + oklevél
  • 2.díj: könyv + ajándék + oklevél
  • 3.díj: könyv + oklevél

A versek listája és a nevezéshez szükséges nyilatkozat elérhető a www.viranyos.hu honlapon.

Várjuk a nevezéseket!