*

OMNIBUS-koncertek

2019. október 12. | 17:00-18:00
Lóvasút

Zene komolyan mindenkinek!

Az Omnibus a házimuzsika hagyományaira építő interaktív koncertsorozat, amely Mindenkinek, kisgyermekes családoknak is szól. Fő célja, hogy minden zeneszeretőnek örömet és feltöltődést nyújtson. Műsora a klasszikus kamarazene repertoárjából válogat, amelyet felnőttek és gyerekek számára egyaránt befogadhatóvá tesz. A megszokott kialakítású nézőtér mellett babaszőnyeg várja azokat, akik pici gyerekekkel érkeznek, valamint egy külön helyiség is rendelkezésre áll, ha valakinél eltörne a mécses. Az óvodásokat, kisiskolásokat zenepedagógus segíti a zenehallgatásban rajzos, mozgós foglalkozással. A mintegy 50 perces zenei utazás közepén egy rövid “Megálló” szól a gyerekekhez.

Az Omnibus koncerteket a Surján Kamaraegyüttes hívja életre. Surján Katalin és Surján Péter hegedűművész,valamint Surján Eszter csellóművész testvérek, akik sokgyermekes zenészcsaládban nőttek fel Zugligetben, és ma már saját családjaikban éltetik tovább a kamarazenélés hagyományát. Itt minden alkalommal egy-két vendégművésszel kiegészülve muzsikálnak.

DSC_4884

 

Október 12. műsor:

W. A. Mozart: D-dúr templomi szonáta KV 69

J. S. Bach: G-dúr triószonáta BWV 1038

W. A. Mozart: Esz-dúr templomi szonáta KV 67

W. A. Mozart: B-dúr templomi szonáta KV 68

Megálló

J. Haydn: B-dúr vonósnégyes Op. 1 No. 1

Weiner Leó: Divertimento No. 1 - Jó alapos csárdás, Rókatánc

 

Vendégművészek:

Konta Noémi - csembaló

Szabó Réka - brácsa

A gyermekeket várja Brebovszky Klára – zenepedagógus

 

Időpont: 2019.10.12. 17:00 - 18:00
Helyszín: Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, 1121 Budapest, Zugligeti út 64.

Jegyár: A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs jegy ára: 300 Ft.

Regisztrációs jegyek kaphatók a lovasut.jegy.hu oldalon, a MOMkult jegypénztárában, valamint a koncert előtt a helyszínen.