Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Online tanulmányi verseny

Leadási és versenyhatáridő: 2022. február 20. vasárnap éjfél

AZ ÉGHAJLAT VÁLTOZIK. VÁLTOZHAT-E AZ ISKOLÁNK IS? Klímatudatosság mértékének növelése a XII. kerületi iskolákban.

Ha a klímaváltozás elleni harc mindig is fontos volt számodra, esetleg mostanában vált szívügyeddé, úgy érzed, hogy a jövőben még meghatározóbbá válik, és ismersz olyat, aki hasonlóan gondolkodik, itt az idő kitalálnotok, hogyan válhatna klímatudatossá az iskolátok!

A KEHOP-1.2.1 azonosító számú pályázat keretében a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája tanulmányi versenyt hirdet klímatudatosság témában a Budapest XII. kerület közigazgatási területén működő általános- és középiskolák 5-8. osztályos diákok részére:

VERSENYSZABÁLYZAT

Kettő-négy fős csapatokban, csapatnevekkel, kapcsolattartó megjelölésével nevezzetek a versenyre. A jelentkezéssel egy időben kérjük az aláírt szülői hozzájárulások emailben való elküldését a zoldpont@hegyvidek.hu címre. A nyilatkozatok elküldése kötelező, nélkülük a jelentkezés érvénytelennek tekintendő! A csapatokat jelentkezésük elfogadásáról emailben értesítjük.

JELENTKEZÉSI FELÜLET

LETÖLTHETŐ SZÜLŐI NYILATKOZAT


A feladat, mely egyben lehetőség arra, hogy egy jobb világot álmodjatok meg:

1. Nézzétek meg ezt a rövid, klímaváltozásról szóló előadást, amit szakértőnk, Csernus Dóra készített nektek. A videó alatt hasznos linkeket találtok olyan oldalak felé, melyek közérthetően magyarázzák el az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó kérdéseket.

ELŐADÁS

Itt hasznos linkeket találtok olyan oldalak felé, melyek közérthetően magyarázzák el az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó kérdéseket:

Másfélfok oldala

Európai Bizottság oldala

Greenpeace oldala

Ha megnéztétek az előadást, töltsétek ki a kvízt! Ez a beugró, utána rögtön kezdhetitek a fő feladat, vagyis a pályázat elkészítését!

KVÍZ

A kvíz kitöltésének nincs külön határideje. Lényeg, hogy az elkészített pályázat beadása előtt küldjétek vissza.

2. Ötleteljetek! Hogyan lehetne az iskolátok klímatudatos(abb)?

  • Kommunikációs kampánnyal, mely felhívja a diákok, a szülők figyelmét a téma fontosságára?
  • Az iskolaépület energiahatékonyságának növelésével, mely kezdődhet rögtön nagy beruházásokkal, de akár kis lépésekkel is?
  • Az udvar átalakításával, hogy jobban tudjunk alkalmazkodni a klímaváltozás hatásaihoz?
  • Klímatudatos iskolai közösség fejlesztésével, ahol egy kisebb-nagyobb csoport összefog, hogy valahogy csökkentse a kibocsátásait?
  • Teljesen mással, amire mi felnőttek nem is gondolunk?


A pályázat formája lehet plakát, videó, fotósorozat és a hozzájuk tartozó szöveges leírás (maximum 5 oldal), rátok van bízva! Lepjetek meg minket!

Formai követelmények:

  • Plakát: Készülhet digitálisan vagy kézzel kialakítva, azonban beküldeni csak elektronikus formában (JPEG, PDF, PNG) lehetséges.
  • Videó: Maximum 3 perces, és maximum 200 Mb-os lehet. Felbontása 720p (16:9-es képarányban 1280x720, 4:3-as képarányban 960×720 pixel). Formátuma MPEG, WMV, AVI, Quicktime, MPEG-4.
  • Fotósorozat: Maximum 20 Mb-os méretben PNG, JPEG, PDF, GIF formátumban küldhető be. A beillesztett képek min 1200×900 pixeles felbontásúak legyenek.
  • Szöveges leírás: Minimum fél, de maximum 5 oldal terjedelemben kell megírni az elkészült plakát, videóanyag vagy fotósorozat leírását, ötlet kifejtését. Formátuma PDF.

A feltölteni kívánt fájlokat a következő szabály szerint nevezzétek el:

Csapatnév_ plakat

Csapatnév_ video

Csapatnév_ foto

Csapatnév_ leiras


A kész pályaműveket a jelentkezéskor megadott kapcsolattartói emailcímre megküldött jelszó használatával tudjátok itt feltölteni:

BEKÜLDÉSI FELÜLET


Leadási és versenyhatáridő: 2022. február 20. vasárnap éjfél


A pályaműveket a XII. ker. Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája által felkért szakmai zsűri fogja kiértékelni. A versenyben összesen 40 pont szerezhető, 10-10 pont az ötletességért, a megvalósíthatóságért, a tartalmi kidolgozottságért és a megjelenítésért.

Eredményhirdetés:

A díjazottak emailben kapnak értesítést a díjátadó helyéről és időpontjáról a Zöld Iroda munkatársaitól, a zoldpont@hegyidek.hu - címről.

Az első három helyezett csapat tagjai értékes, környezettudatos ajándékot kapnak!

A pályázatok a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs felületein (www.hegyvidek.hu, https://www.facebook.com/Hegyvidek/, Hegyvidék Újság) megjelennek, de csak a csapatnevek és az iskola nevének megjelölésével.

Sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

Legyetek Ti az a változás, amit a világban látni szeretnétek!A versennyel kapcsolatban további tájékoztatást, segítséget Csernus Dóra klímapolitikai tanácsadótól a csernus.dora@gmail.com címen vagy a Hegyvidéki Zöld Irodától a zoldpont@hegyvidek.hu címen kaphattok.


A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.


Adatkezelés:

A versenyre való jelentkezés során megadott, 18 év alatti személyek adatait csak a verseny ideje alatt, a versennyel kapcsolatos közvetlen kommunikációra használjuk fel, a verseny lezárását követően törlésre kerülnek.

Adatvédelmi tájékoztató

infoblokk_kedv_final_cmyk_erfa1_450x330