Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú

2022. június 4-5-6.
Diana park

A Hegyvidék gazdag programkínálatának immár több évtizede az egyik meghatározó szabadtéri eseménye a három napos Svábhegyi Pünkösdi Búcsú. Sokszínű programjaival, minőségi kézműves termékek felvonultatásával méltán népszerű nem csak a kerületben, de az egész fővárosban.

A látogatók a kerületi iskolák, óvodák német nemzetiségi csoportjainak (Normafa Óvoda, a Jókai Mór és a Tamási Áron Általános Iskola) produkciójában gyönyörködhetnek a pünkösdvasárnapi ünnepélyes megnyitón. A kirakodóvásáron válogathatnak a portékákból, gyümölcsökből, édességekből. Sörsátorral és eredeti sváb konyhával is várjuk az érdeklődőket. A gasztronómiai élményeken túl számos hagyományőrző csoport biztosítja a fesztiválhangulatot, valamint a sramlizene legkiválóbb képviselői mutatkoznak be a Diana parkba látogató érdeklődőknek.

A rendezvény három napján a Heimattöne-, a Zwickl Polka Party- és a Szomorer Jungs zenekar, valamint a Budakeszi Hagyományőrző Dalárda, a zsámbéki Lochberg tánccsoport, és a Soroksári Német Nemzetiségi Táncegyüttes kínál hagyományos sváb nemzetiségi programokat. A gyerekeket kalandjátékok, kézműves foglalkozások, arcfestés, körhinta, színvonalas bábelőadások és koncertek várják.

Punkosd_2022_plakat_final_PRESS_page-0001

A programra a belépés díjtalan.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolódó Facebook-eseményünk:

https://www.facebook.com/events/528249952176141/?ref=newsfeed