*

Vibrotanica (feat. Grecsó Zoltán és Bujdosó Anna táncosok)

2020. február 7. | 19:00-21:00
Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpont

Vibrotanica (feat. Grecsó Zoltán és Bujdosó Anna táncosok)

Összművészet a természettel - Improvizáció, zene, tánc, vibráló növények, fényfestés

2020. február 7. 19:00-21:00

 

A koncertsorozat első, február 7-i alkalmának vendégművészei Grecsó Zoltán és Bujdosó Anna táncosok.

 

Vibrotanica című, összművészeti előadásában Jérôme Li-Thiao-Té (a.k.a. J3ZZ) szülőhelye, a Réunion-sziget iránti szeretetét és tiszteletét mutatja be. A Vibtronica egy számos érzéket megmozgató, audiovizuális élmény.

 

A Réunion-sziget természeti adottságai mellett számos ősi tradícióval rendelkezik, melyek inspirálták az előadó művészi kísérletezéseit. Az eseményen a nézőteret növények fogják közre, mely segít a közönségnek közelebb kerülni az előadás alapjául szolgáló helyszínhez, a művész szülőhelyéhez.

Jérôme Li-Thiao-Té előadását több hónapnyi kutatómunka előzte meg, melyben a növények mint hangzó létezők állnak a középpontban. A színpadi mű inspirációjául a természet elemeivel folytatott kommunikáció szolgál: az ember és a természet által létrejövő bio-akusztikus jelenség. A különböző művészi nyelvek – improvizáció, élőzene, tánc és vizualitás – együttes jelenléte minden alkalommal egyedi előadást hoz létre.

 

A növények hangja

 

Zene és természet – a dallamokban a természet költészete szólal meg a növények frekvencia-hangjain keresztül. Mechanikai költészet, mely a növények energiájából táplálkozik.

 

Minden, ami lüktet, vibrál – Vibrotanica!

 

Fotoszintetizátor – Fotoszintézis és szintetizátor között

 

A növények érző receptorok, nagy antennák, melyek érzékelik a környezet változásait. Az előadáson a növények a közönség által szólalnak meg: az emberek jelenléte, mozgása miatt a növények frekvenciái folyamatos változásban vannak.

 

A közönség tagjai részesei lehetnek a performansznak: mozgásukkal részt vehetnek az alkotói folyamatban, melyben létrejön a növények által megszólaló, hangzó mű.

 

Az esemény lehetőséget kínál egy érzéki, mindig változásban lévő öko-élmény megtapasztalására, melynek középpontjában az ember és a természet folyamatos dialógusa áll.

 

További alkalmak:

április 3.

augusztus 26.

 

Jegyár: 3500 Ft

Művészeti egyetemek diákjainak: 1500 Ft (A kedvezmény online nem érvényesíthető.)

Jegyek megvásárolhatók a lovasut.jegy.hu oldalon, a MOMkult jegypénztárában és az előadás előtt a helyszínen.

 

Helyszín: Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpont

1121 Budapest, Zugligeti út 64.