Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Az Önkormányzat nyilvános kiadványai


Óvodások leszünk

Tájékoztató az óvodába készülő gyermekek szüleinek A kiadvány segítséget nyújt a kisgyermekek család óvodaválasztásában. Az ismertetőt az intézmények állították össze, megmutatva ezzel az adott óvoda elhelyezkedését, pedagógiai arculatát. Bepillantást nyerhetnek az ünnepek, hagyományok világába, megismerhetik az óvodák által kínált szabadidős programokat is. Részletesen bemutatásra kerülnek az egyes óvodák, valamint az óvodai körzetek.

A kiadvány ingyenes. A kiadványhoz a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat fenntartásában működő nevelési intézményekben (Óvodák) és a Nevelési Tanácsadóban lehet hozzájutni.
A kiadvány letölthető továbbá a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat honlapjáról.

Iskolások leszünk

Tájékoztató az iskolába készülő gyermekek szüleinek E kiadványban részletesen bemutatásra kerülnek az Önkormányzat fenntartásában működő általános iskolák. Az intézmények oktatási-nevelési sajátosságai közötti eligazodást segíti elő azzal, hogy a kiadványból megismerhetőek az egyes iskolák speciális képzései, tanfolyamai, de megtalálhatóak benne az iskolai körzetek is.
A kiadványok segítik a családokat a gyermeküknek legmegfelelőbb intézmény kiválasztásában. A zökkenőmentes váltás érdekében, mind az óvodáknak, mind az iskoláknak meg kell tenniük mindent.

A kiadvány ingyenes. A kiadványhoz a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat fenntartásában működő nevelési-oktatási intézményekben (Óvodák, Iskolák) és a Nevelési Tanácsadóban lehet hozzájutni.
A kiadvány letölthető továbbá a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat honlapjáról.

Egészséges Hegyvidék

A füzet segítséget nyújt a kerületben élőknek, hogy könnyebben és gyorsabban eligazodhassanak az egészségügyben. Szakemberek segítségével általános tájékoztatást nyújt, hogy könnyebben eligazodhassunk az állami és privát egészségügyi intézmények szövevényes hálózatában. Az összeállításban a legjellemzőbb betegségek, bajok megelőzéséhez is tanácsokat kapunk, tájékozódhatunk a gyermekek és az idősek egészségügyi ellátásáról is. A kiadvány ingyenes.

A kiadvány letölthető a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat honlapjáról.

Sportos Hegyvidék

A kiadvány egy helyre gyűjtve sorolja fel mindazokat a helyszíneket, programokat, szolgáltatásokat, amelyekből a Hegyvidéken élők kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbeket, ha intenzíven sportolni szeretnének, ha egy kicsit többet mozognának, ha közös családi hétvégékhez keresnek ötleteket. E tájékoztató kalauz bemutatja a kerület játszótereit. Részletesen ismerteti a Hegyvidéki Szabadidősport Központ által biztosított sportolási lehetőségeket, az iskolai tornatermek és a kerületi sportpályák, sportlétesítmények listáját. Bemutatja a “Sportos, edzett Hegyvidék” program helyszíneit és eseményeit, de ajánl különböző nehézségű túraútvonalakat is, azok részletes leírásával együtt, illetve a nyugdíjasklubok és a Hegyvidék SE közös szervezésében zajló eseményeiről is beszámol. A kiadvány ingyenes.

A kiadvány letölthető a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat honlapjáról.

Zöld Hegyvidék

A füzet áttekintése és felsorolása azoknak a létező programoknak és a még megvalósításra váró terveknek, amelyek a Hegyvidék környezetvédelmét, az itt élők környezettudatos gondolkodását szolgálják, illetve számtalan hasznos, gyakorlati információt is tartalmazó tájékoztató. Tájékozódhatnak mindazokról a már működő szolgáltatásokról, amelyek igénybevételével hozzájárulhatnak a Hegyvidék környezetvédelméhez. A kiadvány ingyenes.

A kiadvány letölthető a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat honlapjáról.

Oktatás a Hegyvidéken

A kiadványban a Hegyvidéken található állami, önkormányzati és magánvállalkozások által üzemeltetett oktatási intézményei listája található meg elérhetőségekkel. Olvashatnak a kerület oktatási intézményeinek történetéről, múltjáról és jelenéről egyaránt. De találhatók benne írások azokról a kérdésekről, problémákról is, amelyek egy gyerekeket nevelő családban óhatatlanul előkerülnek. Hogyan válasszunk óvodát, iskolát? Honnan tudhatjuk, iskolaérett-e már gyermekünk? Mit kell tudni a diákhitelről? Mit kell tudni a sajátos nevelési igényű gyerekekről? Hogyan beszéljünk a drogokról vagy a dohányzásról? A kiadvány ingyenes.

A kiadvány letölthető a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat honlapjáról.

Kultúra a Hegyvidéken

A kiadvány bemutatja a Hegyvidék kulturális életét, intézményrendszerét, illetve a kerület múzeumait, galériáit, tudományos intézeteit. Emellett ismerteti az egyházak, az általános iskolák, a gimnáziumok, és a különböző rendezvényközpontok kulturális kínálatát. A kiadványban mindemellett helytörténeti összeállítás, a Hegyvidék építészeti értékeinek gyűjteménye és díszpolgárainak bemutatása is megtalálható. A kiadvány ingyenes.

A kiadvány letölthető a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat honlapjáról.






«
»