*

Közbiztonság

Rendőrség

XII. kerületi Rendőrkapitányság

Cím: 1122 Budapest, Maros u. 3-5.

Postacím: 1525 Budapest Pf. 61

Tel: +36 1 457 5690, +36 1 457 5662 (éjjel-nappal) fax.: +36 1 457 5675

Kapitányi titkárság: +36 1 457 5660 (munkaidőben)

E-mail: police

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által összeállított elektronikus hírlevél (ELBIR - Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) áprilisi számát itt tekintheti meg.


Segélyhívó: 107, 112

 

ORFK: 1139 Budapest, Teve utca 4-6. (107, 112)

ORFK központi zöld szám: 06 80 201 303

ORFK Telefontanú (bűncselekmények): 06 80 555 111

ORFK Bejelentés (rendőri jogsértések) 06 80 204 830

BRFK SMS-vonal hallássérülteknek: +36 20 900 0107

BRFK Drog segélyvonal: 06 80 202 502

BRFK Vagyonvédelmi Osztály: 06 80 201 343


Vezetőség

 

Kapitányságvezető: Sztanyó István r. alezredes, rendőrségi tanácsos
Rendészeti Osztályvezető: Skivraha Péter r. alezredes
Bűnügyi Osztályvezető: Dávid László r. alezredes
Igazgatásrendészeti Osztályvezető: dr. Doroginé Sipos Ildikó őrnagy
Hivatalvezető: Terjék László r. őrnagy
Őr- és kísérőrszolgálati Alosztályvezető: Adamik András r. százados
Körzeti Megbízotti Alosztályvezető: Patkóné Pinczés Zsófia r. őrnagy
Bűnüldözési Alosztályvezető: Kálmán László r. alezredes
Vizsgálati Alosztályvezető: Nagy László r. százados
Gazdaságvédelmi Alosztályvezető: dr. Kárpáti Henriett r. hadnagy


Körzeti Megbízottak

 

A rendőrség szolgálati ágai között az utóbbi időben egyre nagyobb súllyal működik a körzeti megbízotti szolgálat, amely a kerületünkben is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A rendszer lényege, hogy a körzeti megbízottak egy-egy rájuk bízott, lakosságszám alapján meghatározott kiterjedésű területet rendszeresen ellenőriznek, illetve kapcsolatot tartanak az ott élőkkel, és a környéken található intézményekkel. A „kmb-seknek” ismerniük kell, miféle szabálysértések, bűncselekmények vagy közlekedési balesetek fordulnak elő a területükön, s tudniuk kell azt is, milyen az érintett lakók szubjektív biztonságérzete, mit tartanának szükségesnek a közbiztonság javítása érdekében. Abból a célból, hogy a hegyvidékiek is megismerjék, kik szolgálják környezetük biztonságát, a rendőrkapitányság összeállított egy kerülettérképet a körzeti megbízottakról. Az alábbi térképen a „kmb-sek” személyéről tájékozódhatunk.

A körzeti megbízottak mobiltelefonszámai itt érhetőek el.

Bűnmegelőzési tanácsok kisboltosoknak

Trükkös lopások


KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS

Az adventi készülődés és a Karácsony közeledtével a Budapesti-Rendőrfőkapitányság XII. Kerületi Rendőrkapitánysága az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

Az ünnepi bevásárlások alkalmával

  • Ne hagyjanak semmilyen értéktárgyat, okmányt az autóban (üres táskát sem)! Kerékpárjukat jól látható helyen, megfelelő módon zárják le!
  • Minden esetben zárják le a járműveket, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak! Az autóban hagyni kívánt dolgaikat a csomagtartóba pakolják, ne látható helyre! Ügyeljenek arra is, hogy mindezt ne a parkolás helyén tegyék, mert kifigyelhetik! Az őrizetlenül hagyott parkoló autók célpontjai lehetnek a bűnözőknek.
  • A boltokban, bevásárló központokban a zseblopások megelőzése érdekében kérjük Önöket, hogy értéktárgyaikat, pénztárcájukat, a mobiltelefont és irataikat ne tegyék táskájuk, kosaruk tetejére, vagy annak külső zsebébe! Azokat érdemes belső zsebben, jól zárható helyen tartani. 
  • Az internetről történő vásárlás során fokozottan figyeljenek arra, hogy csak megbízható webáruházakból vásároljanak, előnyben részesítve a biztonságosabb fizetési módokat. A közösségi portálokon hirdetésként felugró, termékeket ajánló weboldalakat rendelés előtt mindig ellenőrizzék le!
  • A bevásárlások alkalmával ne vigyenek magukkal nagyobb összegű készpénzt, jelentős értéket (drága ékszert, órát stb.). Az iratokat és a lakáskulcsot soha ne tartsák egy helyen, ahogyan a bankkártyát a PIN-kódja mellett sem!

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112- es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Áldott, Békés Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt Kívánunk!


2_EVES_kepzes_plakat_12_EVES_kepzes_plakat_2

10_HONAPOS_kepzes_plakat_110_HONAPOS_kepzes_plakat_2

BRFK-Iskolar-Plakat_20200826