Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Bíró Utcai Óvoda és Bölcsőde

Óvodavezető: Kissné Mórocz Gabriella biro_logo
Cím: 1122 Budapest, Bíró utca 3.
Tel.: 355-20-19
E-mail: postmaster@biroovibiolcsi.t-online.hu
Honlap: www.biro-ovibolcsi.omszi.hu
Fenntartó: OMSZI Nonprofit Kft.
Óvodai csoportok száma Max./min. csoportlétszám Óvodai férőhelyek száma
6 24 145
Bölcsődei csoportok száma Max./min. csoportlétszám Bölcsődei férőhelyek száma
3 12 36

Óvodánk Budapest XII. kerületében, a Kissvábhegy aljában található. Az intézményben évtizedek óta óvoda, ill. bölcsőde működik. Gyermekeket a kerületből, illetve Budapest és környékéről fogadunk. A kerületben állandó lakcímmel rendelkező családok kedvezménnyel vehetik igénybe szolgáltatásunkat, az önkormányzat havi 15 000 Ft támogatást biztosít.

Óvodai csoportjaink maximum 24 fős létszámmal működnek.

Nevelési programunkban hangsúlyos helyet kap az egészséges életmód alakítása.

A gyermekek óvodai-bölcsődei életében fontos szerepet tölt be a játék, mozgás, a szabad levegőn tartózkodás. Kiemelten kezeljük a környezeti nevelés területét, sok megfigyeléssel, tapasztalással segítve a gyermekek ismeretének bővítését.

Alapvető célunk a nap folyamán elegendő idő biztosítása beszélgetésre, játékra, játékos tanulásra, mozgásra, a környezet megismerésére. A sokoldalú tapasztalatszerzésre épülő tevékenységek segítségével az egész személyiség fejlődésének elősegítésére törekszünk. Programjainkat úgy tervezzük, hogy a gyermekeknek lehetőségük legyen a közös élmények gyűjtésére, tevékenységek közben ismerkedjenek meg az őket körülvevő társadalmi és természeti környezettel. Alternatív programok: úszás, angol nyelvvel való ismerkedés, foci, sakk, balett, RSG, kosárovi, hittan.

Bölcsődénkben 18 hónapos kortól fogadjuk a gyermekeket. Beilleszkedésüket fokozatos beszoktatással segítjük elő, a gyermekek és a szülők igényeihez igazítva. A pihenés, gondozás, levegőzés, a napi ritmus az egészséges életmód alakítását szolgálja. Folyamatos kapcsolatban vannak az óvodával is, mely segíti a későbbi óvodai beilleszkedést.

Saját főzőkonyhánkban gondoskodunk a változatos, házias, egészséges étrendről.

biro1biro2biro3biro4biro5biro6biro7biro8