Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Pannonia Sacra Katolikus Óvoda

Fenntartó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága PANNONIA_logo
Cím: 1125 Budapest, Diana u. 15/A
Telefon: +36 30 964 8897
E-mail: ovoda@pannoniasacra.hu
Honlap: www.pannoniasacra.hu

A Pannonia Sacra Katolikus Óvoda nyugodt, csendes helyen, tiszta levegőjű, zöld környezetben a Svábhegyen épült új óvoda, amely kapuit 2021 szeptemberében nyitja meg az óvodások és családjaik előtt.

PANNONIA_1A kétszintes, modern épület belső terei tágasak, világosak, a csoportszobák közvetlenül a kertbe nyílnak. A korszerűen felszerelt óvoda bútorai, berendezési tárgyai a kisgyermekek életkori sajátosságihoz igazodva biztonságot adó, vidámságot sugárzó, kényelmes belső tereket biztosítanak, amelyekben gazdag játéktárral, irányított és kötetlen játékos foglakozásokkal segítjük a kicsik fejlődését.

A mozgásra és a sportolásra az óvoda teraszos elrendezésű, fákkal körülvett kertjében, esős, hideg napokon önálló tornatermében van lehetőség.

PANNONIA_2Ebben az egészséges, motiváló környezetben, mosolygós óvó nénik, imádságos lelkülettel teremtenek elfogadó, szeretetteljes, családias légkört az ovisok számára.

Küldetésünk, hogy a családi nevelésre épülve közösségben megéljük és megerősítsük keresztény hitünket, ápoljuk és átadjuk nemzeti hagyományainkat és kultúránkat.

Játékos foglalkozásokkal, sok mozgással, néphagyományok átörökítésével neveljük a gyermekeket és segítjük egyéni fejlődésüket, képességeik felfedezését és kibontakoztatását. Figyelmet fordítunk a gyermekek érzelemvilágának verseléssel, énekléssel, tánccal, közös zenéléssel és imával történő formálására.

Az új óvoda a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolához tartozik. Az iskolával való közvetlen kapcsolat, a közös ünneplések és hagyományápoló programok segítik az óvodások felkészülését a könnyű, és sikeres iskolakezdésre.

Az új óvodában három csoport indítására van lehetőség. A maximum 25 fős csoportokba várjuk a 3-6 éves korú gyermekek jelentkezését.